İş İngilizcesi ve Akademik İngilizce

İş İngilizcesi (Business English); iş hayatı ile ilgili konulara odaklanır. İş hayatında profesyonel İngilizce kullanılmaktadır. İş İngilizcesi eğitiminde mesleğe özel terimleri ve ifade biçimleri sunmaktadır. Bireylerin profesyonel duruşlarını karşı tarafa iletebilmeleri ve kendilerini doğru ifade edebilmeleri, CV hazırlama ve biyografi hazırlama, yüz yüze ya da telefonda yapılan görüşmelerde teknikler kullanma, resmi yazışma dili ile etkin yazışma teknikleri (iş mektubu, e-mail gibi ) kullanabilme, İngilizce iş sözleşmeleri hazırlama ve sözleşmeleri değerlendirme İş İngilizcesiyle gerçekleştirilmektedir.

Profesyonel bir dilde yazışmak, rapor hazırlamak,  konferans ve toplantılara katılmak veya bu toplantıları yönetmek, resmi mektuplar ve dilekçeler yazmak, kaliteli sunum yapmak, değişik müzakerelerde bulunmak, yabancı müşterileri veya iş ortakları ile telefonda, e-mail yoluyla veya yüz yüze görüşmek ve bu görüşmelerde doğru ve akıcı bir iletişim sağlamak için İngilizce bilmek gerekmektedir.

Akademik İngilizce; Akademik alanda akademik makale okuması ve yazması gerekenler için büyük önem taşımaktadır. Akademik İngilizce sadece iyi bilimsel makaleler yazmakla ilgili değil, aynı zamanda öğrenci olmayanların da bu İngilizce alanında eğitim almalarının birçok nedeni vardır. Yazma becerisi, cümle yapıları ve bağlaçları doğru kullanabilmesi, uzun cümleler ve paragrafları yazabilmesi, resmi üslupla yazabilmesi, biçimlendirme kuralları öğrenebilmesi, referans ve alıntı kullanabilmesi, kelime ve gramer bilgisine sahip olmak önemlidir. Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen çok sayıda seminer ve konferansa bildirilerini sunmak için katılan akademisyenler, iletişim kurmak için akademik İngilizceye ihtiyaç duymaktadır.

Eğitim:

Programlar kursiyerlerin talebi doğrultusunda düzenlenebilmektedir. İş İngilizcesi ve Akademik İngilizce dil kurslarımız 6 temel (A1 ve A2), 6 Orta (B1 ve B2) ve 2 Yüksek (C1) kurlarından oluşmaktadır. Her bir kur ise 4 haftadan oluşmaktadır. Dersler online ve yüz yüze yapılmaktadır.

Kurslar aylık 36 saatlik haftada 9 saat olmak üzere düzenlenmektedir. Derslerimizde Avrupa Dil Portfolyosu ya da Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı çerçevesinde dört temel beceriye (okuma, yazma, dinleme ve konuşma) eşit düzeyde yer verilmektedir.

Kimler katılabilir:

İş İngilizcesi ya da Akademik İngilizce kurslarına 15 yaş üstü herkes katılabilir.

Kurs Sonu Alınan Belgeler:

A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerinin sonunda final sınavları düzenlenmektedir.

Bir seviyeden başarısız olan kursiyer bütünleme sınavına girebilir. İkinci kez başarısız olursa kuru tekrarlamak gerekmektedir.

Yapılan sınavlardan başarılı olunması durumunda İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğü onaylı İGÜN-TÖMER sertifikası verilmektedir. A1 ve A2 kurların sonunda başarılı olan öğrenciler ise katılım belgesi almaya hak kazanılmaktadır.

Sınav yapılmayan kurslarda öğrenciler bir üst kura okutmanın kur boyunca oluşturacağı performans değerlendirme ölçütlerine göre geçebilmektedir. Okutman, bu değerlendirmeyi öğrencilerin derse katılımlarına, verilen ödevleri yapıp yapmamalarına, yapılan küçük sınavlardaki başarılarına, öğrencilerin öğrenme isteklerine ve öğrenme hızlarına göre yapmaktadır. Okutmanın bir üst kura devam etmesini uygun bulmadığı öğrenciler talep ettikleri takdirde kur atlama sınavına girebilir ve başarılı olmaları durumunda bir üst kura devam edebilirler

Başvuru için:

İGÜN-TÖMER

Gedik Üniversitesi Kartal Yerleşkesi, B Blok 7. Kat Cumhuriyet Mahallesi İlkbahar Sokak E-5 Yanyol No:1 Yakacık/Kartal İSTANBUL

Tel : 444 5 438 – (1235)

Fax: +90 216 452 87 17