444 5 438     info@gedik.edu.tr

Rektörün Mesajı

İstanbul Gedik Üniversitesi, Uygulamalı eğitimi ortaöğretimden başlatma kültürüne sahip ve bu bilinci ve deneyimini Türkiye yükseköğretim hayatına taşıyan, Bilimi ve Teknolojiyi birleştirerek uygulamaya dönüştüren genç ve dinamik yapısı ile sizlere hizmet vermektedir.

2010 Yılında kurulan Gedik Meslek Yüksek Okulu ile Türkiye Yükseköğretim hayatına başlayan Üniversitemiz, güçlü uygulamalı eğitim geçmişi üzerine kurulmuş altyapısı ile bilime ve teknolojiye dayalı, yenilikçi ve sürekli geliştirici bir vizyona sahip olan, araştırma geliştirme odaklı, Üniversite-Sanayi işbirliğinin merkezinde yer alan, toplam kalite yaklaşımını tüm akademik ve idari birimlerine yaymış, tüm alanlarda uluslararasılaşmayı hedef haline getiren bir dünya Üniversitesidir.

Üniversitemiz, öğrencileri, akademik ve  idari çalışanları için vermiş olduğu hizmetlerde; kaliteyi ön planda tutarak mutlu, huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir çalışma ortamı sunan; eğitim-öğretim temelinde öğrenmeyi öğrenen, öğrendiklerini uygulamaya dönüştüren, yapmış oldukları araştırma-geliştirme projeleri ile bilime katkı sunan, uygulama ve araştırma merkezleri ile ulusal ve uluslararası ölçekteki sorunlara çözüm sunmayı bir görev kabul ederek saygın mükemmel bir üniversite olmayı hedeflemiştir.

Kurucumuz Sayın Halil Kaya GEDİK’e  “Dünyanın bir yerinde, bir mühendis, bir icat yapmış ise ben de yapmalıyım” dedirten özgüveni ve çalışma azmini öğrencilerimize ve çalışanlarımıza kazandırarak, sadece mühendislik alanında değil aynı zamanda fen, sosyal, sağlık ve tüm disiplinlerde uygulamaya dönüştürmek için çalışmalarımız sürekli olarak devam edecektir. Bu kapsamda eğitim-öğretim programlarımızda teorik bilginin yanı sıra uygulamalı eğitimler vererek bilgilerin gerçeğe dönüştürülmesi sağlanacak, yapacağımız aktif saha uygulamaları ile öğrencilerimizin eğitim aldıkları her sektörü yakından tanımalarını ve kendilerini mesleki yaşamlarına hazırlanmasını sağlayacağız.

Üniversitemiz, 2020 li yıllarda kendi teknolojisini üreten bir Türkiye hedefine katkı sağlamak ve bu hedefte kendine yer edinmek için öğrencilerimizin, tüm akademik eğitim ve öğretim programlarındaki yaşadığımız yüzyılın gerekliklerini ve yetkinliklerini kazanmaları için gerekli düzenlemelerin sürekliliğini sağlayarak, kendi ideallerine ulaşacak geniş ufuklara sahip, özgür düşünen bireyler yetiştirmek temel hedeflerimizdir.

Kalite yaklaşımın temel kabul edildiği, Fen, Sağlık, Sosyal ve Spor alanlarını içeren her bir disiplinde, bilimsel düşüncenin teknoloji ile birleştiği ve uygulamaya dönüştüğü Üniversitemiz, sizleri bilimsel, teknolojik, toplumsal, sosyal alanlarda farklılık ve yenilik getirecek etkinliklerimiz ve projelerimiz ile buluşturacaktır.

Sevgi ve saygılarımla,

Prof. Dr. Zafer UTLU