Glutensiz Lezzetler Workshop’u Gerçekleştirildi
Beslenme ve Diyetetik Bölümü olarak sağlıklı ve özel beslenme biçimlerine yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediğimiz Glutensiz Lezzetler Workshop’u başarıyla gerçekleştirildi. Etkinliğimize, Uzm. Dyt. İrem Erdem konuk oldu. Aynı zamanda glutensiz ürünleriyle dünya çapında tanınan Dr. Schär firmasının Beslenme Proje Müdürü olan Erdem, öğrencilerimizle değerli deneyimlerini paylaştı.
Workshop kapsamında Dr. Schär firmasının katkılarıyla temin edilen glutensiz ürünler kullanılarak, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerimizle birlikte çeşitli glutensiz tarifler hazırlandı. Uygulamalı olarak gerçekleşen etkinlikte hem teorik bilgiler pekiştirildi hem de glutensiz beslenmenin püf noktaları deneyimlendi.
Etkinlik, çölyak hastalığı, gluten intoleransı ve glutensiz beslenme üzerine bilgi sahibi olmak isteyen öğrencilerimiz için ilham verici bir öğrenme ortamı sundu. Katılımcılar hem ürün bilgisi hem de tarif uygulamaları açısından zengin içerikli bir deneyim yaşadı.
Katılımı ve katkıları için Uzm. Dyt. İrem Erdem’e teşekkür ederiz.