Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü MTCON’25’te Öne Çıktı
İstanbul Gedik Üniversitesi ev sahipliğinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç ile Dr. Öğr. Üyesi Ela Nazlı Köz’ün koordinatörlüğünde 6. Kıtalararası Turizm Yönetimi Kongresi (Conference on Managing Tourism Across Continents – MTCON’25) gerçekleştirildi. Kongre, Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) öncülüğünde 30 Nisan – 3 Mayıs 2025 tarihleri arasında Topkapı Eresin Hotel’de düzenlendi. 55 farklı ülkeden katılımcının yer aldığı kongreye, 203 bildiri ve 35 poster ile katılım sağlandı.
Gastronomi ve turizmin disiplinlerarası yaklaşımlarla ele alındığı kongrede, İstanbul Gedik Üniversitesi akademik personelleri ile lisansüstü öğrencileri tarafından güncel konu başlıklarında bildiriler ve poster sunumları gerçekleştirildi.
Sunulan çalışmalar aşağıda yer almaktadır:
- A Meta-Synthesis on Neurogastronomy: A Research on the Evaluation of Current Literature
Dr. Öğr. Üyesi Ela Nazlı Köz, Bilge Nur Akın Aşan (Poster Sunumu) - Gamification in Gastronomy: Applications and Examples
Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç, Öğr. Gör. Büşra Diken Çolak, Arş. Gör. Seray Evren (Sözlü Sunum) - Cooking Classes as a Destination Marketing Tool: The Case of Istanbul
Prof. Dr. Serkan Şengül (Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi), Öğr. Gör. Büşra Diken Çolak, Arş. Gör. Seray Evren (Sözlü Sunum) - Evaluation of Food Waste in Catering in Terms of Sustainability: Example of a Catering Company
Dr. Öğr. Üyesi Barış Yalınkılıç, Aysun Aslan (Sözlü Sunum)