0 850 532 64 38 - 444 5 438     info@gedik.edu.tr     GEBİS     ADAY ÖĞRENCİ

Haberler-Duyurular

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Senatosunun kararı ile 01.10.2012 tarihinde Gedik Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak için gerekli tedbirleri almak ve bu yönde çalışmalar yapmak üzere Gedik Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi kurulmuştur. Gedik Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi; engelli öğrencilerin üniversitedeki olanaklara ve hizmetlere eşit erişimlerini sağlamayı ve ihtiyaç duydukları alanda gelişimlerini destekleyici çalışmalar yapmayı amaçlamaktadır.

“Farklı Bakış Açılarından Otizm Spektrum Bozuklukları” Paneli CKM’de Gerçekleştirildi.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Engelli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi etkinlikleri kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültemiz ile Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezimizin ortak çalışması ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde 2 oturumluk “Farklı Bakış Açılarından Otizm Spektrum Bozuklukları” paneli gerçekleştirildi.

Panel öncesinde yapılan kokteylde otizmli müzisyen Rabia Aytek gitarıyla, açılışta ise otizmli müzisyen Yunus Yazar piyanoda katılımcılara performanslarını sergilediler. Engelli Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Dilara Özer’in konuşmasıyla başlayan panelin sunuculuğunu ise yine BUFAM öğrencilerinden otizmli özel sporcu Semih Yıldırım yaptı. Panelde Doç. Dr. Nur Akçin, Üniversitemiz Su Altı Teknolojisi Programı Öğr. Görevlimiz Güvenç Sorarlı ve Çocuk Gelişimi Dr. Öğr. Üyemiz Nüket İşiten, Kadıköy Belediyesi’nden Esra Nehir ve Uzman Demet Gülaldı, otizmli çocuk anneleri Nilgün Anbarlı ve Canan Aytek ve Otistikler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Psikolog Elif Naz Uzer gerçekleştirdikleri sunumlar ile tecrübelerini paylaştı.

AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NDEN BÜTÜNLEŞİK FİZİKSEL AKTİVİTE MERKEZİ’NE

İstanbul Kalkınma Ajansı mali desteği ile 2013-2015 yıllarında 0-24 yaş arasında bulunan özel gereksinimli çocukların hareket becerilerini geliştirmek, fiziksel aktiviteye katılım yolu ile toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla kurulan ve proje süreci tamamlandıktan sonra da faaliyetleri devam eden “Aktif Yaşam Merkezi”, “Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi”ne dönüştürülmüştür. Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri merkezde gönüllü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

ERASMUS YOĞUN PROGRAM ENGELLİ SPORLARI VE SAĞLIK; OYUN VE AKTİVİTE UYARLAMALARI PROJESİ

“Engelli Sporları ve Sağlık; Oyun ve Aktivite Uyarlamaları” başlıklı program; Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında desteklenmiştir. Programa; İtalya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya olmak üzere 4 ülkeden 24,  İstanbul Gedik Üniversitesi’nden 9 öğrenci olmak üzere toplam 33 öğrenci ve 24 öğretim elemanı katılmıştır.

DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ SPORTS TV EKRANLARINDA

DİSLEKSİ FARKINDALIK HAFTASINDA “YOKSA BEN DİSLEKSİ MİYİM?” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

31 Ekim 2018 tarihinde 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği, İstanbul Gedik Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programı ve İstanbul Gedik Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü işbirliğiyle ‘Yoksa Ben Disleksi Miyim?’ semineri düzenlenmiştir.

MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ TURKCELL DİYALOG MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

20 Mart 2018 tarihinde İstanbul Gedik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Evrensel Tasarım Dersi öğrencileri, dersin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Özlem Belir ile birlikte, erişilebilirlik ve mimari tasarımın önemini kavrayabilmek amacıyla Turkcell Diyalog Müzesi’ne bir ziyaret gerçekleştirmişlerdir.

ENGELLİLER İÇİN MİMARİ TASARIM DERSİ ÖĞRENCİLERİ BÜTÜNLEŞİK FİZİKSEL AKTİVİTE MERKEZİ’Nİ DEĞERLENDİRDİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencileri ile Engelliler İçin Mimari Tasarım Dersi kapsamında yapılan çalışmada, yapılı çevredeki fiziki düzenlemelerin sadece yürüme, işitme ya da görme yetersizliği olan bireylerle ilgili olmadığı, zihinsel yetersizliği ya da farklılığı olan bireylerin yaşam koşullarının iyileştirilmesinin mimari tasarımlarla mümkün olabileceği bilincinin yaratılması amacıyla İstanbul Gedik Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen Aktifiz Toplumun İçindeyiz Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi’ne bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu ziyaretle Mimarlık Bölümü öğrencileri, spor yolu ile topluma uyum çalışmaları kapsamında merkezin fiziki şartlarını yerinde görmüş, ders kapsamında öğrencilere bu tür zihinsel farklılığı olan çocukların mekân algısı, ihtiyaç duyduğu mekânlar ve davranış biçimleri ile ilgili teorik bilgiler verilmiştir.

“VI. EL ELE TUTUŞALIM HALKAYA KATILALIM” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezimizin, Pendik Belediyesi ve Kaymakamlığı işbirliğiyle, 03 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü kapsamında, okullarda özel gereksinimli öğrencilere yönelik önyargı ve ayrımcı yaklaşımları spor yolu ile aşmak ve özel gereksinimli öğrencileri kabul edici ve destekleyici bir çevre yaratmak amacıyla düzenlediği “VI. El Ele Tutuşalım Halkaya Katılalım” etkinliği Fethi Gemuhluoğlu Ortaokulu, Faruk Demirbağ Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu ve Kılıçaslan Ortaokulu olmak üzere dört farklı okula gerçekleştirilmiştir.

SEREBRAL PALSİ DÜNYA FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Bütünleşik Fiziksel Aktivite Merkezi tarafından 5 Ekim Serebral Palsi Dünya Farkındalık Günü’nde Ahmet Kutsi Tecer İlkokulu’nda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.