Amaç & Hedef

Teknoloji Transfer Ofisimiz, İstanbul Gedik Üniversitesi’nde üretilen bilgi ve teknolojinin uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesine, üniversite ile sanayi arasında iş birliği oluşturulmasına, mevcut işbirliklerinin geliştirilmesine, sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin üniversitede üretilmesine yardımcı olmak, yeni proje fikirlerini ve fon imkânlarını duyurmak, patent ve faydalı model başvurularının yapılması, izlenmesi, sürdürülmesi ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlamak üzere 21.08.2019 yılında kurulmuştur.

İstanbul Gedik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak toplumun ihtiyaçları temelinde sanayinin üretimde ihtiyacı olduğu bilimsel bilginin sağlanması ve ihtiyaç olunan yeni bilimsel buluşların gerçekleştirilmesinde sanayi ve üniversite köprüsünü başta Gedik Holding olmak üzere TÜBİTAK, KOSGEB, İSTKA destekleriyle kurmayı ve işlevsel hale getirmeyi hedeflemiştir. Bu bağlamda gerek üniversitemizde lisans eğitimini alan, gerekse üniversitemizde akademisyen olan ve üniversitemiz dışından da girişimciliğe adım atmak isteyen herkese “ Fikri Olan Bize Gelsin” diyoruz. Ayrıca bilimsel bilginin üretilmesi süreçlerinin uygulamalı öğretilmesinin öneminden yola çıkarak okul öncesinden hayat boyu öğrenme sürecinde Teknoloji Transfer Ofisi olarak, TÜBİTAK, Erasmus, Avrupa Birliği Bakanlığı gibi birçok projeden yararlanarak uygulamalı eğitimler gerçekleştirmenin sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz.

İstanbul Gedik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak bilimsel araştırmaların ticari ve danışmanlık kapsamında desteklenmesi, fikri sınai mülkiyet hakları, girişimcilik, şirketleşme, bilgilendirme, proje destekleri , eğitimlerle inovatif dinamik faal bir oluşumdur.