Gedik Bright Banner ×

28 May 2025

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Kongre Katılımı

Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç, Öğr. Gör. Büşra Diken Çolak ve Arş. Gör. Seray Evren, 21-25 Mayıs 2025 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Türk Dünyası Turizm Kongresi’ne katıldı.

Kongrede, Öğr. Gör. Büşra Diken Çolak; Prof. Dr. Serkan Şengül ve Arş. Gör. Seray Evren ile birlikte hazırladıkları “Türk Dünyası Mutfak Kimliği: Kültürel Mirasın Gastronomi Turizmi Bağlamında Değerlendirilmesi” başlıklı bildiriyi sözlü olarak sundu. Çalışma, gastronomi turizmi kapsamında Türk dünyasına ait mutfak kültürlerinin değerlendirilmesine odaklandı.

Arş. Gör. Seray Evren ise Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç ile birlikte hazırladıkları “Kıbrıs Mutfağına Menüler ve Tüketici Yorumları Üzerinden Bakış” başlıklı bildiriyi sundu. Bildiri, yerel mutfak kültürünün güncel tüketici deneyimleri ve restoran menüleri üzerinden incelenmesine yönelik özgün bir katkı sundu.