Gastronomi ve Mutfak San. Akademisyenleri EGCON’a Katıldı
İstanbul Gedik Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü akademik kadrosunda yer alan Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç ve Arş. Gör. Seray Evren, 16-19 Mayıs 2025 tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Deneyimsel Gastronomi Kongresi (Experiential Gastronomy Congress- EGCON)’ne katıldı.
Kongrede, Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç ve Arş. Gör. Seray Evren tarafından ortak olarak hazırlanan “Kişiselleştirilmiş Menü Tasarımında Yapay Zekânın Kullanımı” başlıklı bildiri sözlü olarak sunuldu. Çalışma, yapay zekâ destekli çözümlerin gastronomi alanındaki uygulamalarını ele alması bakımından ilgi gördü. Ayrıca Doç. Dr. Nihan Yarmacı Güvenç, kongrede oturum başkanlığı görevini üstlenerek bilimsel programa katkı sağladı.