28 Şub 2017

Tasarım ve Kavram Üzerine Konferans

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü etkinlikleri kapsamında Tasarım ve Kavram üzerine düzenlenecek konferansların ilki gerçekleştirildi.

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü etkinlikleri kapsamında Tasarım ve Kavram üzerine düzenlenecek olan konferansların ilki 24 Şubat 2017 tarihinde ulusal düzeyde büyük başarılara imza atmış değerli tasarımcılar Nazar Şigaher ve Emre Evrenos’un katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimizi profesyoneller ile buluşturmayı amaçladığımız bu etkinliğimiz İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Kulübü’nün girişimleri ile düzenlenmiştir.

2006 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nü bitiren Nazar Şigaher’in, ”Over” isimli oturma sistemi, Derin firmasının 2006 Koleksiyonu’nda yer almış ve Milano Design Week’te sergilenmiştir. 1999 yılında Hacettepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü’nü bitiren Emre Evrenos, yüksek lisansını Milano Scuola Politecnica di Design’da tamamlamıştır. Daedalus markasını 2013 yılında kuran Şigaher ve Evrenos ödül alan mobilya tasarımlarına imza atmaktadır.

Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta konuklarımız Şigaher ve Evrenos; bireysel ve kurumsal geçmişlerini, deneyimlerini ve tasarım eğitimine bakış açılarını öğrencilerimiz ile paylaşmıştır. Profesyonel tasarımlarda kavram-kullanıcı ilişkisi ve iç mimari görselleştirmenin tasarımın aktarılması sürecindeki önemi üzerinde durulmuştur. Çok sayıda konuk, öğretim üyesi ve öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen konferansta, sunum sonrasında öğrencilerimizin çeşitli soruları cevaplandırılmıştır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak değerli tasarımcılar Nazar Şigaher ve Emre Evrenos’a katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.