GASTRONOMİ VE MUTFAK SAN. TYÇ KALİTE LOGOSUYLA TESCİLLENDİ
13 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirilen 50. Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, mezuniyet belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanma hakkı elde etmiştir. TYÇ Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün “Yükseköğretim Mezuniyet Belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosunun Kullanımına İlişkin Usul ve Esaslar”ın 7. maddesinde yer alan ölçütleri karşıladığı tespit edilmiştir.
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu, yükseköğretim programlarının kalite standartlarına uygunluğunu ve ulusal yeterlilikler ile entegrasyonunu simgeleyen önemli bir kalite göstergesidir. Mezuniyet belgelerinde yer alan bu logo, mezunlarımıza iş piyasasında rekabet avantajı sağlamakta ve işverenler nezdinde programlarımızın güvenilirliğini teyit etmektedir.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz alanında Türkiye geneli tam akreditasyon almaya hak kazanmış 5 bölümden birisi olarak kalite ilkesinden ödün vermeden faaliyetlerine devam etmektedir.
Bu başarıda emeği geçen değerli öğrencilerimize, idari kadromuza ve Doç. Dr. Nihan YARMACI GÜVENÇ, Dr. Öğr. Üyesi Barış YALINKILIÇ, Dr. Öğr. Üyesi Ela Nazlı KÖZ, Öğr. Gör. Büşra DİKEN ÇOLAK, Arş. Gör. Seray EVREN ve Arş. Gör. Sinem TURAN’a teşekkür ederiz.