17 May 2018

Evrensel Tasarım ile Düşünmek Panel ve Çalıştayı

Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından ilki 2013 yılında “Engellileştirilenler” temasıyla gerçekleştirilen Ulusal Engellileştirilenler Sempozyumunun üçüncüsü, 3-4 Mayıs 2018 tarihinde panel ve çalıştay formatında Konya’da düzenlenmiştir. “Evrensel Tasarım ile Düşünmek” teması ile gerçekleştirilen etkinlikte, ilk gün panel, ikinci gün çalıştay ve yapılan çalışmaların sunumu yapılmıştır. Organizasyona Mimarlık Bölümümüzden Dr. Öğretim Üyesi Özlem Belir panelist ve çalıştay yürütücüsü olarak davet edilmiştir. Belir, “Duyularla Mekân Okuma” konulu sunumu ile engelsiz tasarım konusuna farklı bakış açısı getirmeyi hedeflemiştir.

Farklı üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık ve şehir planlama bölümlerinden lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katıldığı çalıştay süresince oluşturulan ürünler, yapılı çevrede engelsiz erişim sağlanması konusunda farkındalığın gelişmesine katkı sağlamıştır.