Fotoğraf ve Video Albümü

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA “HAYVANLARA MAMA DURAĞI” PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Hayvan sevgisi ve tüm canlıların yaşam hakkında olan saygının özümsenmesi için okul öncesi dönem çocukların ile yapılan bu proje Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunda gerçekleştirildi. Projenin temel amacı Okul öncesi dönemi çocuklarının sokak hayvanlarına karşı bilinçlenmesi olarak belirlendi.

Her hafta adım adım süren bu projede çocuklarla beraber mama kapları oluşturuldu. Çocuklarla birlikte sokak hayvanları beslenmesi için önemli noktalara konuldu. Her sınıfın belirli aralıklarla mama kaplarını kontrol ederek sorumluluk alması sağlandı. Çocuklara hayvanlara karşı bilinçlendirmeyi sağlayan bu proje 12 haftada tamamlanmıştır.

Proje bitiminde Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunun müdürü Şeref SEÇGİNLİ proje üyesi Sude YEĞİN ’e Teşekkür Belgesi ve plaket takdiminde bulunarak başarılarının devamını diledi.

OYUN KUTUSU çocuklarla eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için dördüncü kez AÇILDI!

Oyun Kutusu projesi çocuklar için, çocuklarıyla verimli vakit geçirmek isteyen ebeveynler için, sosyal medyada çocuklarına izletebilecekleri temiz içerik arayan yetişkinler için faydalı içerikler yayınlanmaya devam ediyor…

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yürütücülüğünü Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU’nun yaptığı ‘Oyun Kutusu’ projesi; Çocuk Gelişimi Programı 2.Sınıf öğrencilerinden Sena Nazlı Karakaş, Gizem Altuntepe, Nazar Gündoğdu, Buse Gümüş, Yağmur Şakar ve Şevval Ateştepe tarafından çekilen içeriklerle tamamlandı.

İçerik yelpazesinde; Kitaplar Çocukların En Yakın Dostu,Önce Deneyim Sonra Bilim, Sanatla Geri Dönüşüm, Kutu Kutu Bilgiler Öğreniyoruz Neler Neler, Binbir Şarkılar ve Atatürk ve Çocuk temaı kitap incelemeleri temalarıyla bulunuyor. Her içeriğin sunumunu bir öğrenci üstlenmiş olsa da ortak adımlar atarak ilerleyen bu ekip; video çekimlerini tamamladı. Videolar YouTube ve Instagram üzerinde düzenli paylaşımlarla izleyicisiyle buluşuyor. Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısında Teşekkür Sertifikalarını alan Oyun Kutusunun dördüncü ekibine başarılar dileriz.

Projenin içeriklerine ulaşmak için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

YouTube için tıklayınız.

Instagram için tıklayınız.

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA “SAHNE: GERİ DÖNÜŞÜM” PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Okul öncesi dönemdeki çocuklara sürdürülebilirlik temasını öğretebilmek amacıyla yola çıkan Proje ekibi Feyza Çiçek Anaokulunda 12 haftalık süre boyunca geri dönüşüm temalı yaratıcı etkinlikler gerçekleştirdi. Projenin ekibinde Şara Denizarslan, Şura Yavuz, Sıla Akçal ve Güler Şabanfakı yer aldı.

Proje ekibi Gedik MYO’daki ödül töreninde Teşekkür Sertifikalarını aldı.

MARMARA EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE ”ÇOCUKLAR MUTLU YARINLAR UMUTLU” PROJESİNİN BEŞİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çocuk Gelişimi Programında 5 yıldır sürdürülen Çocuklar Mutlu Yarınlar Umutlu projesi Marmara Pendik Eğitim Araştırma Hastanesinde haftanın 3 günü, farklı temalar kapsamında çocuklarla buluştu. Çocukların kaygı seviyelerini en aza indirgemeyi, hastanede geçen sürelerde çocukları dijital oyunlardan uzaklaştırmayı hedefleyen proje ekibi, etkinlikleri düzenlerken gerekli sağlık önlemlerini aldı. Proje ekibinde Sedanur Çintesun, Aslı Özuygur, Zühre Onuk, Zinnet Kurt ve Zeliha Güldemir yer aldı.

Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Marmara Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anaokulu Koordinatörlüğünü yapan Bedriye AĞAÇDİKEN katılarak proje ekibine Teşekkür Belgesi takdiminde bulundu.

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDEKİ “FARKLILIKLARI KUCAKLIYORUM” PROJESİ TAMAMLANDI

Çocuk Gelişimi Programındaki Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU koordinatörlüğünde yürütülen “Farkındalıkları Kucaklıyorum” projesi başarıyla sonlandırıldı. Proje ekibinde Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Çağla ÇELİK yer aldı.

Bu projede, özel gereksinimli bireylerin toplum içinde var olması için sosyal kabulün artırılmasının temel yolunun okul öncesi dönemdeki çocukların farklılıklara olan farkındalık ve farklılığı kabul etme becerisinin okul öncesi dönemden başladığı ön kabulüyle hareket edilerek; okul öncesi dönem çocuklarına yönelik farklılıkları öğrenme, özümseme ve sosyal kabulü artıcı etkinlikler gerçekleştirme amacı güdülmüştür.

Bu amaçla, Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunda eğitimine devam eden tüm yaş grubundaki 160 anaokulu öğrencisi “Engelleri Kaldırıyorum Kalpleri Birleştiriyorum” sloganıyla “Farkındalıkları Kucaklıyorum” isimli projeye dahil edilmiştir.

Projede farklılıkların somutlanması için Prof. Dr. Ebru AKTAN ACAR’ın literatüre kazandırdığı “Kimlikli Bebekler” programından yola çıkılarak uygulamalar gerçekleştirildi. Farklı özelliklere ve özel gereksinime sahip olan 10 oyuncak bebek ile hikayelerinin bütünleştirilme çalışmalarıyla etkinliklere entegre edildiği proje 12 hafta boyunca sürdürüldü.

Proje boyunca çocukların farklı ten rengine, işitme-görme yetersizliği gibi özel/farklı durumlara yönelik olumlu tutum geliştirmeleri hedeflendi.

Proje bitiminde Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunun Müdürü Şeref SEÇGİNLİ proje üyesi Çağla ÇELİK’e Teşekkür Belgesi ve plaket takdiminde bulunarak başarılarının devamını diledi.

 

DİSLEKSİYİ ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yürütücülüğünü Öğr. Gör. İrem ALTAN Aksu’nun yaptığı ‘Disleksiyi Öğreniyorum’ projesi; Çocuk Gelişimi Programı 2.Sınıf öğrencilerinden Zeynep AYKUT ve Eda Nur YAMAN tarafından tamamlandı.

Çocuk Gelişiminde yürütülen sürdürülebilir projelerden olan Disleksiyi Öğreniyorum; üç yıldır sosyal medya uygulaması olan Instagram üzerinden kullanıcılara bilgilendirici içerikler sunmaya devam ediyor.

Okul öncesi çocuklarda Disleksi nedir, disleksi okul öncesi dönemde görülür mü, disleksinin belirtileri nelerdir, hangi testlerle tespit edilebilir vb. soruların cevabının bulunabileceği Disleksiyi Öğreniyorum Instagram hesabında; her hafta düzenli paylaşımlar yaparak disleksi hakkında bilgiler paylaşılmaktadır.

GEDİK MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen THU Proje Sunumları 2024’te proje üyeleri Zeynep AYKUT ve Eda Nur YAMAN, Disleksiyi Öğreniyorum sayfasını ve amaçlarını tanıttı. Teşekkür sertifikalarını Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU takdim etti.

Disleksiyi Öğreniyorum Instagram sayfasını buradaki linkten takibe alabilirsiniz.

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDA “HAYALİM OKULUMUN DUVARINDA” PROJESİNİN BEŞİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Her yıl başka bir anaokulunda yürütülen “Hayalim Okulunda Duvarında” projesi bu yıl Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunda gerçekleştirildi. Projenin ekibinde; Ceren Akay, Sinem Nur Daşdemir, Ecenur Torğut, Melisa Celep, Yağmur Sude Güven ve İlayda Ersoy yer aldı.

Koridorlarda rakamlar ve isimleri, çizgi film karakterleri yer alırken; yemekhane duvarlarında çeşitli dans eden tren vagonlarının içinde meyveler yer aldı. Okulun dış duvarları gezegenimizin içinde yer aldığı çeşitli yıldızları bulunduğu galaksi deseni verilerek çocukların hayalleri okullarının duvarlarında yer aldı. Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Pendik Ahmet Yesevi Anaokulu Müdürü Şeref Seçginli proje ekibine plaket ve Teşekkür Belgesi takdiminde bulundu.

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN THU KAPSAMINDA “BAHÇE SÜSLEME” PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunda 12 haftalık süreçte anaokulu öğrencileriyle beraber geri dönüşüm materyalleriyle anaokulunun bahçesi süslendi. Çocuk Gelişimi Programı 2.Sınıf öğrencilerinden Beyza AKTAŞ tarafından tamamlandı.

Çocuklarla beraber çiçekler için topraklar kazıldı ve beraber bahçe süslendi. Bu sayede çocukların yer aldığı Bahçe süsleme projesi tamamlandı.
Proje bitiminde Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunun müdürü Şeref SEÇGİNLİ proje üyesine Teşekkür Belgesi ve plaket takdiminde bulunarak başarılarının devamını diledi.

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN THU DERSİ KAPSAMINDA “SPOR DOLU MİNİKLER” PROJESİNİN İKİNCİSİ TAMAMLANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” sözüyle başlanılan; çocukların bedensel faaliyetlerini, zihinsel süreçlerini ve hareketli dünyalarına sporu yerleştirmeyi amaçlayan proje ekibi spor yoluyla oyunlaştırılan açık ve kapalı hava etkinliklerini tamamladılar.

Pendik Ahmet Yesevi Anaokulunda anaokulu öğrencilerine yönelik bu projede; proje ekibini Esra Karaduman, Buse Ceren Toprak, Figen Şirin ve İpek Güven yer aldı. Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Pendik Ahmet Yesevi Anaokulu Müdürü Şeref Seçginli, proje ekibine plaket ve Teşekkür Belgesi takdiminde bulundu.

Projeye destekleri için Pendik Ahmet Yesevi Anaokuluna teşekkür ederiz.

HALK OYUNLARIYLA ZİNDE KAL PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çocuk Gelişimi programı ikinci sınıf öğrencileri tarafından Öğr. Gör. İrem Altan Aksu koordinatörlüğünde yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Halk Oyunuyla Zinde Kal” projesi gerçekleştirildi.

Nihat Erim Anaokulunda gerçekleştirilen projenin ekibini Çocuk gelişimi 2.sınıf öğrencilerinden Selen Gamze Erdem, Aleyna Nur Akyüz, Hatice Ajderoğlu oluşturdu.

12 haftalık sürdürülen bu projenin amacı anaokulu çocuklarına halk oyunlarını öğreterek hem toplumsal değerleri zinde tutmak hem de hareket halinde kalarak bedeni zinde tutmayı amaçladılar.

Ekip üyeleri bu sürecin sonunda çocuklarla beraber ebeveynlere yılsonu gösterisi yaparak projelerini tamamladılar.

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE THU DERSİ KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN “ÇOCUK GELİŞİMİNDE BESLENME” PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında yürütücülüğünü Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU’nun yaptığı ‘Çocuk Gelişiminde Beslenme’ projesi; Çocuk Gelişimi Programı 2.Sınıf öğrencilerinden Tuana Yücel tarafından tamamlandı.

Okul öncesi çocukların beslenmesi nasıl olmalı, çocuklara yönelik menüler nasıl hazırlanmalı, hangi öğünlerle çocuklar nasıl beslenilmeli bu gibi soruların cevabının bulunabileceği çocuk gelişiminde beslenme Instagram hesabında; her hafta düzenli paylaşımlar yapılarak çocuklarda doğru beslenme hakkında bilgiler paylaşılmaktadır. Proje kapanış sunumunda proje üyesi Tuana YÜCEL, Çocuk Gelişiminde Beslenme sayfasını ve amaçlarını tanıttı.

Çocuk Gelişiminde Beslenme Instagram sayfasını buradaki linkten takibe alabilirsiniz.

ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE YÜRÜTÜLEN TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİNİN 12 FARKLI PROJESİ TAMAMLANDI

2023-2024 Güz dönemi boyunca Çocuk Gelişimi programı 2.sınıf öğrencileri tarafından gerçekleştirilen projelerin bitiş sunumları Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Anaokulu koordinatörü  Bedriye AĞAÇDİKEN, Pendik Ahmet Yesevi Anaokulu Okul müdürü Şeref SEÇGİNLİ, Anaokulu müdür yardımcısı Derya ÖZBAY, okul rehber öğretmeni Halenur VATANSEVER, Okul öncesi öğretmeni Dilek AKÇAKAYA ve 12 minik anaokulu öğrencisiyle proje bitiş sunumlarına katıldılar.

Pendik Ahmet Yesevi Anaokulu Okul müdürü Şeref SEÇGİNLİ gerçekleştirilen projelerden ötürü proje koordinatörü Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU’ ya plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Kapanış programında yürütülen 12 farklı projenin sunumları gerçekleştirildi ve sunum sonunda Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri tarafından yapılan “Cumhuriyetin 100. Yılı”  konseptli serginin açılışı gerçekleştirildi.

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI ÖĞRETİM GÖREVLİLERİMİZ ŞAPKA TASARLAMA YARIŞMASINDA JÜRİ OLARAK GÖREV ALDI

Kartal Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği 3-6 yaş çocuklarına yönelik şapka tasarlama yarışması Kartal İlçesindeki tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin katılımlarıyla gerçekleşti. 29 Kasım 2023’te düzenlenen yarışmanın Jüri üyeliğini Gedik Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Elemanlarımız Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU, Fatma Şükran KAPLAN, Neşe DURAN’ın yaptığı yarışma tüm gün sürdü. Üretimden doğan malzemelerin geri dönüşümünün sağlanmasını hedefleyen yarışmada bilinçli tüketim ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratan tasarımlar yarışmaya katıldı. Dereceye giren şapka tasarımlara para ödülü verilmiştir. Dereceye giren yarışmacıları tebrik ederiz.

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMINDAN ÖĞR. GÖR. İREM ALTAN AKSU TARAFINDAN TEKNİK GEZİ ORGANİZE EDİLDİ

Çocuk Gelişimi Programından Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU ile birlikte 01.11.2023 tarihinde Çatalca Teknoloji Müzesi’ne teknik gezi gerçekleştirdiler.

Bu müzede öğrenciler, M.Ö. 3500’lü yıllardan başlayarak günümüze ulaşan bir zaman yolculuğu yaptı. Zonguldak’ın kara treninden; askeriyede kullanılan savaş kamyonlarına, süt dağıtımında kullanılan arabalardan, 1951 Morris’e kadar birçok taşıt; müzikallerde kullanılan çeşitli enstrümanların yer aldığı müzede geçmişte yaşayan insanların hayatlarına konuk oldular.

Yaparak yaşayarak öğrenme stilini benimseyen Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, müzede çeşitli bilgi ve deneyimler elde ederek kendi tasarladıkları projeleri için içeriklerinde kullanmak üzere çekimler yaptı.

“ Topluma Hizmet Uygulamaları Dersine Yönelik Algıların Belirlenmesi: Üniversite Öğrencileri Örneği” isimli TÜBİTAK 2209-A projemiz destek aldı.

“MÜZİKLE GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUZ” PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Çocuk Gelişimi Programımız öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında geri dönüşüm projelerine yeni bir bakış açısı getirdiler. Proje ile geri dönüşüm materyalleri atığa değil ritme dönüştü.

Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU’ nun yürütücülüğünde 10 hafta boyunca gerçekleştirilen projede Kopuzlar Anaokulu paydaşlığı aracılığıyla 5 farklı sınıfla çocuk koroları oluşturuldu.

Proje sonrasında çocukların geri bildirimlerini alan proje ekibi; çocukların geri dönüşüm atıklarından enstrüman yapmaktan çok keyif aldıklarını, etkinliklerin heyecan verici olduğunu, final konserini iple çektiklerini belirtti.

Proje kapsamında çocuklar hem eğlenceli zaman geçirdi hem sürdürülebilirliğin önemine dikkat çekildi hem de geri dönüştürülebilir malzemelerin çöp olmadığı hususu çocuklara deneyerek yaşayarak öğrenme yoluyla kazandırılmaya çalışıldı.

Öğretim Görevlimiz İrem ALTAN AKSU, TEKNOFEST 2023’de Engelsiz Yaşam Teknolojileri yarışmasında görev aldı

Öğretim Görevlimiz İrem ALTAN AKSU, TEKNOFEST 2023’de Engelsiz Yaşam Teknolojileri yarışmasında görev aldı. Türkiye’de erişilebilir düzeyde yaşamın sağlanması için farklı düzeylerdeki yarışma kategorilerinde yer alan projelerin seçimde “Değerlendirici Üye” olarak görevini tamamlayan hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. İrem Altan Aksu koordinatörlüğünde yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Spor Yapıyorum Sağlığımı Koruyorum Projesini gerçekleştirdiler

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen projede, anasınıfı öğrencilerine spor yoluyla oyunlaştırılan etkinlikler hazırlandı. Her hafta farklı parkurlar kurularak hareket temalı çalışmalar gerçekleştirildi.

27 Aralık 2022’de Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Banu Kocadağ ve Kreş Sorumlusu Pınar Erdoğan proje ekibine Teşekkür Belgesi takdiminde bulundular.

Projeye destekleri için Kartal Belesiyesi’ne teşekkür ederiz.

Çocuk Gelişimi ikinci sınıf öğrencileri “Bahçeden Okula” dedi, Marmara Deha Anaokulu öğrencileriyle birlikte bahçelerini canlandırdı

Bitkilerin ve toprağın önemine dikkat çekmek isteyen Çocuk Gelişimciler; anaokulu öğrencileriyle birlikte 10 hafta süren serüvenlerinde okullarının bahçelerini birlikte canlandırdılar. Proje kapsamında öncelikle bahçenin yabani otları proje ekibince temizlenerek çapa yapmaya uygun hale getirildi. akabinde öğrencilerle birlikte bahçeye çapa atılarak lahana ve roka tohumları ekildi. İlerleyen haftalarda kullanılmayan lastikler ve pet şişeler geri dönüşüm etkinlikleri kapsamında değerlendirildi. Öğrencilerle birlikte renklendirilen lastiklerin her biri bahçenin çiçeklerinin saksısı haline getirildi. Pet şişeler içine menekşeler ekilerek bahçeye asıldı. Bahçenin duvarları ve çitleri boyanarak proje sonlandırıldı.

Projeye katılan öğrencilerin evlerinde çiçek yetiştirmeye başlaması; her hafta bahçedeki bitkilerinin büyümeleri için heyecanla gözlem yapıyor olmaları; toprağın ve bitkilerin önemi hakkında farkındalık kazanımlarıyla birlikte projede belirlenen amaçlara ulaşıldı.

27 Aralık 2022 Gedik MYO konferans salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısında Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. İrem Altan Aksu tarafından proje ekibine Teşekkür Sertifikaları takdim edildi.

Projeye destekleri için Marmara Deha Anaokuluna teşekkür ederiz.

 

 

Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. İrem Altan Aksu koordinatörlüğünde yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Çocuklar Mutlu Yarınlar Umutlu projesinin dördüncüsünü gerçekleştirdiler

Marmara Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (EAH) yürütülen proje kapsamında haftanın 3 günü farklı birimlerde tedavi gören hasta çocuklara yönelik çalışmalar yapıldı. Projede çocukların hastanede bulundukları süre içerisinde kaygı seviyelerini azaltmak, hastanede geçen sürelerinde çocukları dijital oyunlardan uzaklaştırmak, eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amaçlandı. Her hafta farklı etkinlik temaları belirlenerek bu temalara özgü etkinlikler gerçekleştirildi.

27 Aralık 2022’de Gedik MYO Konferans Salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Marmara Pendik EAH İdari ve Mali İşler Müdür Yardımcısı Ümran Polat proje ekibine Teşekkür Belgesi takdiminde bulunarak başarılarının devamını diledi.

Projeye destekleri için Marmara Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne teşekkür ederiz.

Down Cafe Gezisi

 

Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencileri Bir Sevgi Bin Hayat projesini hayata geçirdiler

Öğr. Gör. İrem Altan Aksu koordinatörlüğünde Pendik Süreyya paşa İlkokulu ve Kopuzlar Vakfı Anaokulunda 5’er  haftalık sürede yapılan projede öğrencilere; hayvanları tanıtmak, hayvanlara dair ön yargıların oluşmadan ortadan kaldırılması, hayvanlara sevgi ve saygı kavramlarını öğreterek; hayvan sevgisinin aşılanması amaçlandı.

Bu amaç kapsamında proje ekibi tarafından oluşturulan senaryolar kapsamında her hafta farklı hayvanları konu alan etkileşimli dramalar gerçekleştirildi. Drama etkinliği sonrasında çocuklarla birlikte sanat etkinlikleri, okulun etrafındaki hayvanların beslenmesi ve barınabilmesi için yuva yapımları gerçekleştirildi.

Proje sonunda proje ekibine Teşekkür Belgesi takdimi gerçekleştirildi.

Projenin gerçekleştirilmesi için destekçi olan Süreyya paşa İlkokuluna ve Kopuzlar Vakfı Anaokuluna teşekkür ederiz.

 

Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. İrem Altan Aksu koordinatörlüğünde yürütülen Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Hayalim Okulumun Duvarında projesinin dördüncüsünü gerçekleştirdiler

Yayalar Ortaokulu Anasınıfının duvarlarını uzay ve akvaryum temasıyla renklendirildi. Koridorlarda Atatürk Köşesi, çocukların hatıra fotoğrafı için kullanabileceği balon görseli, boy ölçümünde kullanılabilecek deniz feneri, eğlenceli rakamlar da çizilerek proje sonlandırıldı.

27 Aralık 2022 Gedik MYO konferans salonunda düzenlenen THU Proje Sunumları toplantısına katılan Okul Müdürü Recep Alemdar, Müdür Yardımcısı Bedriye Ağaçdiken ve Çalışkan Arılar anasınıfının minik üyeleri; Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. İrem Altan Aksu ile ve tüm proje ekibine plaket takdiminde bulundular.

Projeye destekleri için Yayalar Anaokuluna teşekkür ederiz.

UMUTTUR EĞİTİM PROJESİ TAMAMLANDI
Çocuk Gelişim Programı ikinci sınıf öğrencileri Hatice Kutay, Sedanur Diktaş ve Ülkü Türkoğlu Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Öğr. Gör. İrem Altan Aksu ile yürüttükleri “UMUTTUR EĞİTİM” projesiyle Karadeniz Ereğli Aydınlar İlkokulu ve Siirt Pervari Çok Programlı Anadolu Lisesinin öğrencileri belirlenen ihtiyaç listelerini temin etmeyi hedefledi. Proje sonunda her iki okula da hedeflenen malzemelerin gönderimi sağlanarak eğitime materyal desteği sunulmaya çalışıldı.
ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI HER ZAMAN KENDİNİ GÜNCELLEYEN DİNAMİK YAPISIYLA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Gedik MYO Konferans Salonunda 22.05.2023 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikle Çocuk Gelişimcilerin “Özel Eğitim Uygulamalarında Karşılaştıkları Zorluklar” ele alındı. Tüm Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin ve akademisyenlerin bulunduğu etkinlikte; birinci sınıf öğrencileri bir yıl sonra deneyimleyecekleri uygulamalar hakkında ikinci sınıfların deneyimlerini dinlediler. Moderatör Öğr. Gör. İrem ALTAN AKSU; 3+1 müfredatı kapsamında haftanın 5 günü uygulamaya çıkan çocuk gelişimcilerden alanda karşılaştıkları sorunları dinledi ve çözüm yolları konuşuldu. Uygulamaların en iyi şekilde yürütülmesi için öneriler verildi sonraki yılda gerçekleştirilecek uygulamalar için gerekli tedbirler alındı.

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMINDAN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI MATERYAL SERGİSİ

Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencileri Özel Eğitim Uygulamaları dersi kapsamında Gedik Engelsiz Yaşam Merkezinde uygulamalarını gerçekleştirdiler. 14 hafta boyunca yoğun bir programda özel gereksinimli çocuklarla uygulama yapan öğrenciler; uygulama boyunca oluşturdukları materyallerini sergiliyor.

Dersin yürütücüsü Öğr. Gör. İrem Altan’ın açılış konuşmasını yaptığı sergi açılışına Üniversitemizin öğretim elemanları ve idari personel katıldı. Materyallerin özel gereksinimli çocukların ihtiyaçlarına yönelik bireysel olarak hazırlandığını, geri dönüşüm malzemelerinin kullanımına dikkat edildiğini ve en önemli hususun da bir materyalin birden çok hedef davranışın kazanımına hizmet edilebildiğini ifade eden Öğr. Gör. İrem Altan; özel gereksinimli bireylere yönelik hazırlanmış olsa dahi eğitimde bütünleştirmeyenin altını çizerek materyallerin tüm çocukların kullanımına uygun olduğuna dikkat çekti. Çocuk Gelişimi programı öğrencileri sergide materyallerinin başında durarak ziyaretçilere materyallerin kullanımını; hangi kazanımlara hizmet ettiğini açıkladılar.

Sergi 31 Mayıs 2023’e kadar Gedik MYO’ da gezilebilir.


  • Çocuk Gelişimi Programı tarafından “Disleksiyi Öğreniyorum” adlı bir Proje Gerçekleştirildi.

  • ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI TARAFINDAN TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI DERSİ KAPSAMINDAKİ “OYUN KUTUSU” PROJESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

 

  • Çocuk Gelişimi Bölümü 4. Sınıf öğrencileri ile Öğretim Görevlimiz İrem ALTAN AKSU, ders kapsamında 8 Nisan 2021 günü, Pendik Bilge Çocuk Anaokulunda okul olgunluğu testi uygulaması gerçekleştirdiler.
  • Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğünce planlanan çalışmada yer alan Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri; farklı programların derslerine konuk oldu. Uygulama kapsamında; engelli bireylerin günlük yaşamdaki zorluklarını deneyimlemek için baskın olmayan elle resim çizme, sınıf içerisinde görme yetisi olmadan hareket edebilme gibi farklı duyu organlarındaki yetersizlikler üzerine etkinlikler yapıldı.
  • Aralık ayı Engelliler Haftası farkındalık çalışmaları kapsamında öğrencilerimizle düzenlenen çalışmalarımız ve etkinliklerimiz
  • 1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında 31 Ekim 2018 tarihinde 200 kişinin katılımıyla ‘Yoksa Ben Disleksi miyim?’ isimli panel gerçekleştirildi.
    Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve Çocuk Gelişimi Programının organize ettiği panelin konukları Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Başkanı Atıf Tokar ve Albatros Özel Eğitim Merkezi Ankara Şubesinin Özel Eğitim Koordinatörü Selin Yönet’di.
    Katılımcılar, Özel Öğrenme Güçlüğü ve çeşitleri hakkında bilgilendirilirken; öğrencilere Özel Öğrenme Güçlüğü yaşayan bireylerle çalışma teknikleri hakkında pratik çözümler sunularak teorik bilgileri desteklendi.
  • Farklı gelişen çocuklara yönelik ön yargıların ortadan kaldırılmasını amaçlayan ‘Erken Çocukluk Döneminde Ön Yargılara Yönelik Bir Uygulama Örneği: Kimlikli Bebekler(Persona Dols)’ konulu konferans, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi hocalarından Doç. Dr. Ebru AKTAN ACAR tarafından 12.12.2016 tarihinde gerçekleştirildi.
  • Özel gereksinimli bireylerin farkındalık günlerinde öğrencilerimizle beraber yürüttüğümüz çalışmalarımızla günün anlam ve önemine değiniyoruz.

  • Karabük Üniversitesi 5. Ulusal Çocuk Gelişimi Öğrenci Kongresi’ne öğrencilerimizle beraber katılım sağladık.

  • Gelişimsel Değerlendirme ve Gözlem Teknikleri dersi kapsamında Uzman Klinik Psikolog – Öğr. Gör. Anıl ÇALIK’ın katılımıyla ‘Çocuk Objektif Testleri’  eğitimi verildi.

  • “Bana Masal Anlatma” etkinliği kapsamında Öğr. Gör. Ayşegül ÇAL YUMUŞAK’ın anlatımıyla gerçekleştirildi.
  • Öğr. Gör. Ecem AYDIN’ın yürüttüğü Çocuk Hakları ve Koruma dersi kapsamında Kocaeli Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Avukat Yiğit TİMUR’un katılımıyla gerçekleştirildi.
  • Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencilerimiz, Öğr. Görevlimiz Fatma Şükran KAPLAN tarafından yürütülen “Otizm” dersi kapsamında; Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencilerimiz, Marmara Otizm Merkezi’ne düzenlenen ziyarette otizmli çocuklarla bir araya geldiler.
  • Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Görevlimiz Ecem Aydın’ın yürütücülüğünü üstlendiği “Materyal Geliştirme” dersi kapsamında “3. Anasınıfı Oyun Merkezleri Materyalleri Sergisi” Pendik Şeyhli Yerleşkesi’nde açıldı.  Sergi, 10.06.2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacaktır.
  • Çocuk Gelişimi Programı ikinci sınıf öğrencilerimiz, Öğr. Görevlimiz İrem Altan tarafından yürütülen “Gelişimsel Değerlendirme Gözlem Teknikleri” dersi kapsamında; Tuzla Seniye Hüseyin Özalp Anaokulu’nda, öğrencilerin ilkokula hazır olup olmadıklarını ölçen “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi Uygulaması” yaptı. 10 Mayıs tarihinde tüm gün süren uygulama kapsamında 5-6 yaş arasındaki 100 öğrenciye test uygulaması yapıldı. Yapılan uygulamalar sonunda ailelere değerlendirme raporları verildi.