Haberler ve Etkinlikler

TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projelerimiz Desteklendi

Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerimizin danışman hocaları ile başvurmuş olduğu TÜBİTAK 2209-A projeleri TÜBİTAK tarafından desteklendi. Öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Teknik Gezi Düzenledi

Beslenme ve Diyetetik bölümü 3. Sınıf öğrencileri “Toplu Beslenme Sistemleri” dersi kapsamında öğrendikleri teorik bilgileri yerinde görmek için alanında öne çıkan firmalardan biri olan Keklik Catering’i ziyaret etti. Öğrencilerimiz toplu beslenme sisteminin önemli adımlarından olan satın alma, depolama, hazırlama, pişirme ve dağıtım aşamalarını yerinde incelediler.


Beslenme ve Diyetetik Bölümünün “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” kapsamında düzenlediği etkinlik gerçekleştirildi

14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Ortabağ’ın katılımları ve değerli katkılarıyla, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün düzenlemiş olduğu etkinlik, öğrencilerin yoğun katılımı ile İstanbul Gedik Üniversitesi MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Öğr. Gör. Çağla Pınarlı ‘’Geçmişten Günümüze Diyabet’’ adlı sunumunu, Uzm. Dyt. Taylan Kümeli ise ‘’Diyabette Beslenme ve Diyabetten Korunma Yöntemleri’’ adlı sunumunu gerçekleştirmiştir


  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü tercih ve tanıtım dönemi kapsamındaSağlıklı Makarna Pişirme Atölyesi etkinliği gerçekleştirdi. Hocalarımız, aday öğrencilerimiz ve velilerinin katıldığı etkinlikte pişirilen sağlıklı makarnalar ikram edildi.
  • 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı’nda Beslenme ve Diyetetik Bölümü Sağlığa Genç Bakış Programı’nda uzman konuklar ile birlikte çeşitli yayınlar yaptı. Programa katlılarından ve emeklerinden dolayı öğrencimiz İrem Özer’e teşekkür ederiz.
  • BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ MEZUNİYETE DOĞRU ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Beslenme ve Diyetetik öğrencilerinin klinik uygulama sırasında karşılaşacakları konuları, alanında uzman hocalarımızın tecrübeleri eşliğinde vaka çözümleri ile öğrencilerimize aktardık.

  • BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ TEKNİK GEZİ DÜZENLEDİ

Beslenme ve Diyetetik bölümü 3. Sınıf öğrencileri “Toplu Beslenme Sistemleri” dersi kapsamında öğrendikleri teorik bilgileri yerinde görmek için alanında öne çıkan firmalardan biri olan MK Toplu Yemek Hizmetleri’ni ziyaret etti. Öğrencilerimiz toplu beslenme sisteminin önemli adımlarından olan satın alma, depolama, hazırlama, pişirme ve dağıtım aşamalarını yerinde incelediler.

  • Klinik Diyetisyeni Olmak Adlı Etkinliğimiz Gerçekleşti

Dr. Dyt. Burcu ATEŞ ÖZCAN kariyer gelişimini ve klinik diyetisyenliği hakkında deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştı.

  • 6 HAZİRAN DÜNYA DİYETİSYENLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

İstanbul Gedik Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü 6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü etkinliği gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz tarafından etkinliğe katılanların antropometrik ölçümleri yapıldı ve ölçüm sonucunda kişiye özel beslenme önerileri verildi.  Etkinliğe katılanlara öğrencilerimiz tarafından hazırlanan sağlıklı atıştırmalıklar ikram edildi.

  • Yurtdışında Diyetisyen Olmak Adlı Etkinliğimiz Gerçekleşti

Dr. Dyt. Burcu YEŞİLKAYA ile diyetisyenlik mesleğinin yurtdışında kariyer olanakları konuşuldu. Değerli hocamıza, deneyimleri ile bizleri aydınlattığı için çok teşekkür ederiz.

  • Nasıl İyi Bir Diyetisyen Olunur? Adlı Etkinliğimiz Gerçekleşti

Uzm. Dyt. Taylan KÜMELİ’nin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte diyetisyenlik mesleğinin dünü ve bugünü, mesleğin etik ilkeleri ve kariyer olanakları konuşuldu.

  • TAYLAN KÜMELİ İLE PİZZA ATÖLYESİ ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Beslenme ve Diyetetik ve Çocuk Gelişimi bölümlerinin ortaklığı ile İstanbul Gedik Üniversitesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin minik şefleri, Uzm. Dyt. Taylan KÜMELİ’nin katılımıyla okulumuzun mutfağında Pizza Atölyesi gerçekleştirdi.

  • Diyabet Diyetisyeni Olmak Adlı Etkinliğimiz Gerçekleşti

Prof. Dr. M. Emel ALPHAN’ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte diyabet hastalığı tartışıldı ve diyabetli bireylere yaklaşımda diyetisyenin rolü ve önemi konuşuldu.

  • Sporcu Diyetisyeni Olmak Adlı Etkinliğimiz Gerçekleşti

Dr. Dyt. Aylin HASBAY BÜYÜKKARAGÖZ ile sporcu beslenmesi alanında beslenme uzmanlarının rolü konuşuldu. 

  • INTERNATIONAL CONFERENCE ON GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-III CONGRESS BOOK HAS BEEN PUBLISHED

The congress titled INTERNATIONAL CONFERENCE GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-III was held  between 6-8 May 2022 with the participation of domestic and foreign universities, institutes and institutions.The congress titled INTERNATIONAL CONFERENCE GASTRONOMY, NUTRITION AND DIETETICS-III was held  between 6-8 May 2022 with the participation of domestic and foreign universities, institutes and institutions.

Click to review

  • Gıda İntoleransı ve Alerjisinde Beslenmenin Önemi Etkinliği Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Hocalarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Hasan Uğur ÖNCEL ile Gıda İntoleransı ve Alerjisinde Beslenmenin Önemi konuşuldu.

  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Radyo GEDİK’te!

Uzman Diyetisyen Nur Sinem TÜRKMEN Sağlığa Genç Bakış programına konuk oldu. İstanbul Gedik Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 3. Sınıf öğrencilerinden İrem ÖZER moderatörlüğünde gerçekleşen programda “Egzersiz ve Sporda Beslenme” konuşuldu.

  • İstanbul Gedik Üniversitesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin minik şefleri ve Taylan KÜMELİ Mutfakta!

İstanbul Gedik Üniversitesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin minik şefleri Uzm. Dyt. Taylan KÜMELİ ile birlikte Yeni Yıl Atölyesi Gerçekleştirdi.

  • Mikrobiyota ve Sağlık Üzerine Etkileri İsimli Radyo Programı İlgiyle Dinlendi

Beslenme ve Diyetetik bölümü üçüncü sınıf öğrencisi İrem Özer’in sunduğu Sağlığa Genç Bakış’ta Öğr. Gör. Çağla PINARLI ile mikrobiyota ve sağlık üzerine etkileri konuşuldu.

İlgili programı dinlemek için link:

 

 

 

  • 14 Kasım Diyabet Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Öğr. Gör. Çağla PINARLI moderatörlüğünde gerçekleşen “Diyabette Güncel Beslenme Yaklaşımları” konulu ders dışı etkinlik Uzm. Dyt. Nevin AVHAN’ın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik ilgiyle izlendi.

  • 6 Haziran Diyetisyenler Günü Radyo GEDİK’te Kutlandı!

İstanbul Gedik Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden Berfin KARATEKE, Büşra SEVİNDİK ve Melike AKTAN’ın katıldığı ve  Arş. Gör. R. Melda ERDOĞAN moderatörlüğünde gerçekleşen Sağlığa Genç Bakış programında “6 Haziran Diyetisyenler Günü” temasıyla öğrenci arkadaşlarımız ile mesleğin dünü, bugünü ve geleceği hakkında konuşuldu.

İlgili programı dinlemek için link:

  • Güncel Verilerle İnsülin Direncinde Beslenme Etkinliği Gerçekleştirildi!

Öğr. Gör. Çağla PINARLI moderatörlüğünde gerçekleşen “Güncel Verilerle İnsülin Direncinde Beslenme” konulu ders dışı etkinlik Uzm. Dyt. Zuhal CEVAHİR’in katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik ilgiyle izlendi.

  • Pandemide Beslenme İsimli Radyo Programı İlgiyle Dinlendi

Sağlığa Genç Bakış programında Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinden Büşra Sevindik, Berfin Karateke ve Melike Aktan “Pandemi Döneminde Beslenme” yi anlattı.

İlgili programı dinlemek için link: