Bilgisayar Mühendisliğinin önemi, her geçen gün teknolojinin ve bilişimin hem ülkemizin hem de günlük hayatımızın vazgeçilmezi haline gelen sağlık, iletişim, enerji, otomotiv, savunma gibi sektörlerin gelişmesinde önemli bir etkiye sahip olması ile giderek artmıştır.
Aktif olarak kullanılan uygulamaların geliştirilmesi ve daha güvenli hale getirilebilmesi için yazılım ve donanım teknolojileri, bilgisayar mimarisi, görüntü işleme, web teknolojileri gibi temel konuların yanı sıra bilgi güvenliği, yapay zekâ, siber güvenlik, gömülü sistemler, bulut bilişim gibi güncel alanları da içeren teorik, proje bazlı ve uygulamalı eğitim verilmektedir.
Misyon:
Temel bilimler, bilgisayar bilimleri ve yazılım teknolojileri ile birlikte mühendislik disiplinine ait yetkinliklere sahip, teori eğitiminin yanında sektörde uygulama eğitimi alarak mesleki deneyimler kazanmış, mesleğe ve sektöre hazır, insana ve çevreye saygılı, etik değerleri topluma ve ülkeye fayda sağlayan bilgisayar mühendisleri yetiştirmektir.
Vizyon:
Teori eğitimi ile birlikte uygulama ağırlıklı eğitim modeli ile mesleki yeterliliği yüksek, gelişen teknolojiyi yakalayan, mühendislik disiplinine ve etiğine sahip, insan ve toplum yararını öncelikleyen mezunlarıyla ülke gelişimine ve ekonomisine katkı sunan, sürdürülebilir çevre ve yaşam için bilgisayar bilimi destekli teknolojiler ile fayda sağlayan bir bölüm olmaktır.
Kimler Bu Bölüme Başvurabilir?:
Analitik düşünme becerisi ve mantık yürütme yeteneği olan, verileri analiz edebilme ve en uygun çözümü bulabilme becerisine sahip, sürekli kendini geliştiren araştırmacı bireyler bilgisayar mühendisi olabilir.
Mezuniyet Sonrası:
Teknolojinin her alanda yer alması ve mesleğin çalışma konularının çeşitli ve çok olması mezunlarımıza iş bulma kolaylığı sağlamaktadır.
Bilişim sektörü, İletişim sektörü, Sağlık sektörü, Enerji sektörü, Otomotiv sektörü, Savunma sanayi, Telekomünikasyon ve Finans gibi sektörlerde;
- Bilgisayar Mühendisi,
- Yazılım Mühendisi,
- Robotik Mühendisi,
- Yapay Zeka Mühendisi
- Veritabanı Yöneticisi,
- Veri Analisti,
- Grafik Tasarımcı,
- Web Tasarımcı ,
- Bilgi Teknolojileri Yöneticisi (IT Manager) olarak çalışabilirler.