5 Ara 2017

Endüstri Mühendisliği Bölümü Arçelik Çayırova’da

İstanbul Gedik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, bölümün danışmanlığında kurulan Endüstri Mühendisliği Kulübü ve Endüstri 4.0 Kulübü öğrencileri, Endüstri Mühendisliği birinci, ikinci sınıf öğrencileri ve Bölüm hocaları Doç.Dr. Dilek Kurt, Yrd.Doç.Dr. Nilüfer Çelikkol ve Yrd.Doç.Dr. Merve Doğruel Anuşlu ile birlikte “Arçelik Çayırova Kampüsü’ne” teknik gezi düzenledi.

Dayanıklı tüketim ve tüketici elektroniği sektörlerinde üretim, pazarlama ve satış sonrası destek hizmetleri ile faaliyet gösteren Arçelik A.Ş. Türkiye’nin lider üreticelerinden biridir. Beyaz eşya, klima ve TV’de liderliğini koruyan Arçelik şirketi, global pazarlarda da hızlı büyümesini sürdüren Arçelik sektöründe Avrupa’nın üçüncü büyüğü olmayı da başarmıştır. Çamaşır makinesi üretimi, akademi, Atölye 4.0, Garage, çağrı merkezi, spor salonu gibi faaliyet yerleri bulunan Çayırova Kampüsü, Arçelik A.Ş.’nin onsekiz işletmesinden biridir.

Türkiye’nin lider üreticilerinden Arçelik A.Ş.’nin Çayırova Kampüsü’ne, Endüstri Mühendisliği bölüm hocaları tarafından, 28 öğrencimiz ile beraber teknik gezi düzenlendi. Arçelik Çayırova Kampüsün’de Endüstri Mühendisliği takımından Sn. Adem Çetin ile buluşulup, Atölye 4.0 birimi gezildi. Burada, Otomasyon takım lideri Mühendis Sn. Ercan Gündüz ve takım üyesi Sn. Turgut Yalçın, Atölye 4.0’da mühendis, bakımcı ve teknisyenlere PLS, 3D Printing, Operatör Panel, RFID gibi uygulamalı eğitimler verildiğini, Arçelik şirketinin dijitalleşme sürecini, Atölye 4.0 biriminde kullanılan robotları, robotik uygulamaları ve Endüstri Mühendislerinin bu işlere nasıl yön verdiğini anlatan bir sunum yaptı. Buradan yine Arçelik Çayırova Kampüs’ünde yer alan Çamaşır Makinası İşletmesine gidildi. ARGE biriminden Mühendis Sn. Servet Efe’nin öğrencilerimize ve hocalarımıza Çamaşır Makinesi Show Room tanıtımı yapmasının ardından, çamaşır makinesi üretim atölyesine gidildi. Sn. Servet Efe burada, çamaşır makinesinin üretim süreci ve montaj hatlarıyla ilgili  bilgilendirme yaptı. Son olarak Arçelik Çayırova Kampüsünde yer alan Arçelik Garage birimine geçildi ve Tasarım Sistemleri Grup Yöneticiliğinden Sn. Özlem Aras, Garage biriminde gerçekleştirilen faaliyetler, CNC makinaları, prototipler, kalıplar ile ilgili bilgi verdi. Teknik gezi sonrasında Endüstri Mühendisliği Kulübünün organize etmiş olduğu keyifli akşam yemeğinde Bölüm hocaları ve tüm öğrenciler bir araya geldiler.