2016 Ödülleri

II. Vala Gedik Ödülleri
24.06.2016

Siz Varsanız Engel Yok

İstanbul Gedik Üniversitesi engelli bireylerin spor yolu ile topluma katılımına ve yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik katkıda bulunan kişi ve kurumları 24 Haziran’da Raffles İstanbul Otel – Zorlu Center’da düzenlenen Vala Gedik Ödülleri gecesinde ödüllendirilirdi.

Ülkemize yararlı hizmetlerde bulunmayı ilke edinmiş bir toplum gönüllüsü Vala Gedik anısına düzenlenen “Vala Gedik Ödülleri”, toplumda engelli bireylerin fiziksel aktivite aracılığı ile yaşam kalitelerini artırma konusunda farkındalığı geliştirmeyi amaçlamaktadır.

“Farklıyız ama eşitiz, birlikte daha güçlüyüz” mottosu ile bu yıl 2.’si gerçekleştirilen ödül töreni sanat, iş ve spor dünyasından çok sayıda ünlü ismi bir araya getirdi.  Törende ev sahibi olarak konuşan Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik konuşmasında“Biz hem bireyler hem de kurumlar arasındaki işbirliğine önem veriyoruz.  Kurucumuz Halil Kaya Gedik bu anlayışla Gedik Holding’in Pendik ilçesinde faaliyete geçtiği 1994 yılından bu yana Pendik Belediyesi ve Pendik Kaymakamlığı başta olmak üzere birçok kuruluşla yakın ilişkiler içinde olmuş, ortak çalışmalarda bulunmuştur.  Vala Gedik ise “Gedik Eğitim ve Sosyal Yardım Vakfı” nın kuruluşunda büyük rol oynayarak önce İstanbul’da, daha sonra Uşak’ta çok sayıda hem özel eğitim okulları hem de ilkokul, ortaokul ve liseler yaptırıp Türk halkına armağan etmiştir.  Biz de Halil Kaya Gedik ve Vala Gedik’den aldığımız bu misyonu aynı şekilde devam ettiriyoruz” dedi.

İstanbul Gedik Üniversitesi Vala Gedik Ödül Komisyonu tarafından her yıl verilen ödüller bu yıl medyadan, iş dünyasına, özel kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütleri ve sporculara kadar 14 farklı kategoride sahiplerini buldu.

Ödül töreninin sunumu Melih Gürel tarafından gerçekleştirildi. Ödül takdimlerinde  Aktif Yaşam Merkezi Sporcularından Dila Arınel ve Hazal Sarısoy sahnede  hazır bulundular.

Medya Ödülleri:

Yılın TV Kanalı Sports TV – Sports Net Yön. Kur. Başkanı Ahmet Gülüm’e  ödülünü Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik takdim etti.

Yılın Gazetesi – FANATİK gazetesi  ödülü  Haber müdürü Zafer Büyükavcı ‘ya takdim edildi.

Yılın TV Programı – NTV Yeter ki İste  programı sunucusu Sultan Arınır “Yılın TV programı ödülünü”  Asya Sadıklar’ın elinden aldı.

Yılın Radyo Programı – NTV Radyo’dan Ayhan Aktaş’a ödülü Gedik Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nihat Akkuş tarafından takdim edildi.

Engelli Sporlarının gelişimine en çok katkı veren;

Yılın İş İnsanı; Dilek Sabancı adına “Yılın İş İnsanı” ödülü Hilal Yöney’e Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Berrak Kurtuluş tarafından takdim edildi.

Yılın Özel Kurumu; Pendik Belediye Başkan Yardımcısı  Cevat Yaman  ELİG Lokmanhekim Gürkaynak Ortak Avukat Bürosu  Av. Gönenç Gürkaynak’a  “Yılın Özel Kurumu” ödülünü takdim etti.

Yılın Spor Kulübü;

Metin Gazoz ve Meral Gazoz İstanbul Okçuluk Gençlik Spor Kulübü adına ödüllerini Gedik Üniversitesi  bir önceki dönem Rektörü Prof. Dr. Ahmet Topuz’ dan aldılar.

Gedik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Özer tarafından Göreneller Görme Engelliler Spor Kulübü  adına ödül Hüseyin Polga’ya  (Teknik Direktör)  takdim edildi.

Yılın Sivil Toplum Örgütü;Ödül  Gedik Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Taşkent tarafından Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı  adına Osman Akdemir’e  (Spor Genel Koordinatörü) takdim edildi.

Türkiye Özel Olimpiyatlar  Ülke Direktörü Didem Unsur’ a  “Yılın Sivil Toplum Örgütü” ödül takdimi   Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Şişman tarafından yapıldı.

Yılın Özgün Projesi;

“Özel Sporcular için Ballhanding Dans Yarışması” ile Yrd. Doç. Dr. Gonca İnce (Adana Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi) ödülünü  ODTÜ  Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Mehmet Ata Öztürk’ün elinden aldı.

Gölcük Vizyon 23  Engelliler Aktif Yaşam ve Rehberlik Projesi ile Doç. Dr. Menşure Aydın  (Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi) ödülünü  Gedik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dilara Özer’in elinden aldı.

Yılın Gönüllüsü;

Şampiyonlar kulübü kurucusu Beysun Aslan İlalan’a “Yılın Gönüllüsü” ödülünü  Pendik Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Türkay takdim etti.

Yılın Sporcusu;

“Yılın Sporcusu” ödülü Gedik Holding CEO’ su Dr. Mustafa Koçak tarafından Ege Deniz’e  (Ebeveyn desteği ve spor yolu ile otizmin ağır etkileri ile nasıl başa çıkıldığının mükemmel bir örneği) annesi  Bahar Deniz eşliğinde takdim edildi.

Yılın Kurum Ödülü;

Özel Sporcular Spor Federasyonu’na ödülü Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir tarafından takdim edildi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu – Arif Ümit Uztürk (Federasyon Başkanı)

İşitme Engelliler Spor Federasyonu – Kerim Vural  (Federasyon Başkanı)

Görme Engelliler Spor Federasyonu – Abdullah Çetin’e  (Federasyon Başkanı) ödülü Gedik Holding CEO’ su Dr. Mustafa Koçak tarafından  takdim edildi.

Vala Gedik Özel Ödülü;

Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik “Vala Gedik Özel Ödül” ünü  Dr. Salih Kenan Şahin (Pendik Belediye Başkanı) adına Başkan Yardımcısı Cevat Yaman’a takdim etti.

Osman Tunç  (Pendik Kaymakamı)

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE SPORLARI FEDERASYONUNUN ŞAMPİYONALARINDA BAŞARILI OLAN

ÖDÜL ALAN GEDİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ