Etkinlikler

• Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerimiz Oktay ÖZCAN ve Merve YAKUT, Hukuk Fakültesi öğrencilerimizden İlknur Aleyna AYYILDIZ ile birlikte “Çocuk Hakları” isimli bir röportaj gerçekleştirmişlerdir. Yapılan röportaj, Radyo Gedik’te Pod-Cast olarak dinleyicilere sunulmuştur.

• Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri  Kübra YİĞİT  ve Sümeyye BOLAT, Radyo Gedik’te değerli bir konu üzerine röportaj gerçekleştirdirdiler. Öğrencilerimiz araştırmasını yaptıkları Savaş ve Göçün Çocuk Gelişimi Üzerine Etkileri isimli çalışmalarıyla Radyo Gedik’te dinleyicilerle buluştu. Konuk olarak ağırladıkları Dr. Öğr. Üyesi Sayın Özlem IŞIL da bir sağlık profesyoneli olarak öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.
  • Dr. Çocuk Gelişimci Yasemin Yılmazer, Çocuk Gelişimi Bölümü’nün düzenlemiş olduğu Kariyer Günleri etkinliğine konuk oldu. Çocuk Gelişimi ve üniversitemizin diğer bölümlerindeki öğrencilerimizi “Hastane ve Çocuk Gelişimciler” konulu semineriyle bilgilendirdi. Katkılarından dolayı kendisine teşekkür ederiz.
  • Çocuk Gelişimi bünyesindeki Çocuk Gölgesinde Yürüyenler Kulübü, Özel Eğitim Öğretmeni Rahime Seper’ i ağırladı. Seper, “Özel Öğrenme Güçlükleri” konulu semineriyle öğrencilerimizi bilgilendirdi. Disleksi, diskalkuli, disgrafi gibi öğrenme güçlükleri hakkında bilgi veren Seper, özel çocukların tanılamasında kullanılan bazı tanılama araç ve gereçlerini de tanıttı. Kendisine ziyareti ve verdiği bilgiler için teşekkür ederiz.
  • Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde çalışmalarını sürdüren değerli hocamız, öğrencilerimiz için düzenlenen kariyer günleri etkinliği davetimizi kırmadı. Öğrencilerimize “Gelişimsel Ebeveynlik:21. Yüzyılda Çocuk Gelişimi” konusunda seminer veren Sayın Elibol, Gelişimsel Ebeveynlik basamaklarını ve güncel çalışmaları da bizlere aktardı. Bilgileriyle bizleri aydınlatıp, öğrencilerimizle buluştuğu için kendisine yürekten teşekkür ederiz.
  • Sayın Şirin, Üniversitemiz Çocuk Gölgesinde Yürüyenler (ÇOGÖY) kulübümüzün düzenlediği ders dışı etkinlik kapsamında öğrencilerimizle buluştu. Konuşmasında “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Görülen Problemli Davranışlarla Başa Çıkma Stratejileri” nden bahseden Şirin, sonrasında otizm tanılı çocuklar için “Ev Programı Oluşturma Basamakları”na da değindi. Öğrencilerimizin dikkatle dinlediği etkinlik, konuğumuzun otizm tanılı çocuklarla programa önerileri ve katılımcıların yorumlarıyla sonlandı. Kendisine değerli katkılarıyla bizleri aydınlattığı için çok teşekkür ederiz.

• Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerimiz Eğitim ve Kültür Gezisi Gerçekleştirdi
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi Önlük Giyme Töreni Gerçekleştirildi
  • Öğrencilerimiz, 14. Ulusal Okul Öncesi Öğretmenliği Öğrenci Kongresi’nde Sunum Gerçekleştirdi
  • “Gelişimsel Tanımlama ve Çocuk Odaklı Aile Danışmanlığı” Konferansı Gerçekleşti
  • “Bir Meslek Olarak Çocuk Gelişimi: Hizmet Alanları” Konulu Konferans Gerçekleştirildi.
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi İlk Erasmus Öğrencileri
  • Otizm Spektrum Bozukluğu ve Motor Beceri Eğitim Etkinliği
  • Çocuk Gelişimcinin Gözünden Çocuk Evleri Sitesi
  • Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencilerimiz Yaratıcı Drama Atölyesine Katıldı