BİLİMSEL ETKİNLİKLER

• Türkiye Robot Bilim Konferansı (2016)  —>Türkiye Robot Bilim Konferansı 02-03 Kasım 2016 tarihlerinde mekatronik mühendisliği bölümümüz tarafından organize edilmiştir.
  • Türkiye Robot Bilim Konferansı (2018) —>Bölümüz öğrencilerinden Cihan Candaş ve Hakan Adem Doğan, danışmanları Doç. Dr. Savaş Dilibal ve Dr. Öğr. Üyesi Haydar Şahin eşliğinde; “Esnek Robotik Tutucu Tasarımı ve Katmanlı İmalatı” isimli çalışmalarıyla poster sunumu gerçekleştirmiştir.
  • Türkiye Robot Bilim Konferansı (2019) —> Bölümüz öğrencilerinden Esra Yuğuran, Devkan İçli, Furkan Çetinkaya, Umut Macit, Enes Sönmez, Esat Karakaya ve Burak Lale, danışmanları Doç. Dr. Savaş Dilibal eşliğinde; “Yarı Otonom İnsansız Sualtı Robot Sisteminin Mekatronik Sistem Tasarımı” isimli çalışmalarıyla tam metin sözlü bildiri sunumu gerçekleştirmiştir.
  • Sualtı Bilim ve Teknoloji Toplantısı (2019) —> Bölümüz öğrencilerinden Enes Sönmez, Bünyamin Karagöz, Esra Niyazoğlu, Burak Bozkara, Süha Berk Kukuk ve Onurcan Günay, danışmanları Doç. Dr. Savaş Dilibal eşliğinde; “Su Altında Bakım, Onarım ve Montaj Uygulamaları İçin Geliştirilen Su Altı Robotunun Mekatronik Sistem Tasarımı” isimli çalışmalarıyla poster sunumu gerçekleştirmiştir.

YARIŞMALAR

• MATE ROV TURKEY (2017) —> Öğrencilerimiz “İnsansız Su Altı Sistemleri” kategorisinde katıldıkları yarışmada Türkiye ikinciliği elde etti.
  • MATE ROV TURKEY (2018) —> Öğrencilerimiz “İnsansız Su Altı Sistemleri” kategorisinde katıldıkları yarışmada Türkiye ikinciliği elde etti.
  • TEKNOFEST (2018) —> Öğrencilerimiz “İnsansız Su Altı Sistemleri (İleri Seviye)” kategorisinde katıldıkları yarışmada Türkiye ikinciliği elde etti.
  • TEKNOFEST (2018) —> Öğrencilerimiz “Model Uydu Yarışması” kategorisinde katıldıkları yarışmada Türkiye ikinciliği elde etti.
  • TEKNOFEST (2018) —> Öğrencilerimiz “Yüksek İrtifa Roketi” kategorisinde yarışmaya katılım gösterdi.
  • CanSat (2019) —> Öğrencilerimiz “Model Uydu Yarışması” kategorisinde katıldıkları yarışmada Dünya yedinciliği elde etti.
  • ROBOİK (2018) —> Öğrencilerimiz İnsansız Su Altı Araçları Prototip Yarışması” kategorisinde katıldıkları yarışmada Türkiye ikinciliği elde etti.
  • TEKNOFEST (2019) —> Öğrencilerimiz “İnsansız Su Altı Sistemleri (İleri Seviye)” kategorisinde katıldıkları yarışmada Türkiye üçüncülüğü elde etti.
  • TEKNOFEST (2019) —> Öğrencilerimiz “Alçak İrtifa Roketi” kategorisinde katıldıkları yarışmada Türkiye ikinciliği elde etti.
  • TEKNOFEST (2019) —> Öğrencilerimiz “Yüksek İrtifa Roketi” kategorisinde yarışmaya katılım gösterdi.
  • TEKNOFEST (2020) —> Öğrencilerimiz “İnsansız Su Altı Sistemleri (İleri Seviye)” kategorisinde yarışmaya katılım gösterdi.
  • TEKNOFEST (2020) —> Öğrencilerimiz “Yüksek İrtifa Roketi” kategorisinde yarışmaya katılım gösterdi.
  • TÜRKSAT Model Uydu Yarışması (2020) —> Öğrencilerimiz “Model Uydu Yarışması” kategorisinde yarışmaya katılım gösterdi.