27 May 2016

Metalografi Semineri Düzenlendi

17.05.2016 tarihinde üniversitemizin Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde, alanında ülkemizin en güçlü firmalarından biri olan METKON A.Ş tarafından Yük.Müh. Emin İrfan KARAALİ ve Yük.Müh. Mert UYANIKLAR’ın konuşmacı olduğu ”Metalografi Semineri” düzenlenmiştir. Seminere Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencileri ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları katılmıştır. Metalurji’nin en önemli alanlarından biri olan Metalografi’nin esasları, tarihsel gelişimi ve aşamaları hakkında bilgiler verilerek hazırlanmış numuneler gösterilerek metalografinin teorik ve uygulamalı olarak inceliklerinin kavranması sağlandı. Üniversite-Özel Sektör işbirliği ve üniversite öğrencilerinin sektör ile ilgili fikir edinmesi anlamında METKON A.Ş firmasına ve konuşmacılara, verdikleri seminerden dolayı teşekkür ederiz. Üniversitemiz ve fakültemiz olarak da öğrencilerimize böyle bir seminer imkanı sağlamanın haklı gururunu yaşamaktayız.