19 Eyl 2022

2022-2023 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Click Here For English

İstanbul GEDİK Üniversitesi’nin 2022-2023 Akademik Yılı açılış töreni 19.09.2022 tarihinde İstanbul GEDİK Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile 10.30’da başlayan tören, İstanbul GEDİK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik ve Sayın Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik açılış konuşmaları ile başladı.

Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik konuşmasında “Üniversite olarak yönetim anlayışımız, ulaşılabilir, cevap verebilir ve hesap verebilir olmaktır. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımız ile güçlü bir iletişim ve yakın iş birliği içinde olacağız. Kapımız hepinize açıktır.” mesajını verirken, İstanbul GEDİK Üniversite’sinin akreditasyon çalışmalarının hız kazandığını aktararak “Bu dönem içerisinde ISO 9001 Kalite Yönetim Belgesi” alınacağını bildirdi.

#TeknofestKaradeniz kapsamında düzenlenen 7. Model Uydu Yarışması’nda bu yılın şampiyon olan İstanbul Gedik Üniversitesi öğrencilerini, Tunus’ta gerçekleştirilen Gastronomi yarışmasında altın madalya alarak dünya birinci olan öğrencimiz Elif Yıldız’ı, En iyi üniversiteler düzeyi modern Türk Mutfağı kategorisinde yarışarak altın madalya kazanan öğrencilerimiz Tuğçe Sevki Hasret, Selcan Manduz, Selin Orhan’ı, Türkiye Şampiyonasında, Kadınlarda 1.lik alarak İspanya’da yapılacak Uluslararası şampiyonada ülkemizi temsil etmeye hak kazanan Plaj Voleybol Takımımızı ve birçok yarışmada sporcu gençlerimizi tebrik eden Prof. Dr. Ahmet Kesik, konuşmasını “Üniversitemizi Türk gençliğine armağan eden kurucumuz rahmetli Halil Kaya Gedik’i rahmetle ve minnetle anıyorum. Kurucumuzun idealleri ve değerlerini hayata geçirmek üzere Üniversitemizin tüm birimleri ve mensupları yeni akademik yılda da canla başla çalışacaktır.” mesajıyla sonlandırarak sözü Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik’e bıraktı.

Sayın Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik 2022-2023 Açılış Töreninde yaptığı konuşmasında öğrencilere  seslenerek “Hangi bölümde okursanız okuyun girişimci bir ruha sahip olun, hayal kurun ve hedef belirleyin; icat çıkarın ve eski köye yeni adet getirin. Başarı için azim ve sabırla yolunuza devam etmelisiniz.” dedi.

Sayın Gedik, İstanbul GEDİK Üniversitesi’nin “Lisansta 7+1, Önlisans’ta 3+1 modeline geçmesini, öğrencilere ve mezunlara sunulan staj ve iş imkanı olanaklarının, Almanya’da GEDİK’in işbirliği içerisinde olduğu sanayi kurumlarında sağlanan iş imkanlarının, “İŞKUR KAMPÜSTE” projesinin üyesi olunmasının, geniş laboratuvar imkanlarının ve bir çok geliştirme çalışmaları” sayesinde diğer üniversitelerden farkını vurgularken MYO hariç tüm programların Pendik kampüsünde toplanacağının müjdesini verdi. Başarıyla yürütülen Avrupa Birliği, Kalkınma Ajansları, TÜBİTAK ve KOSGEB projelerine değinen Gedik, İstanbul GEDİK Üniversitesi’nin Türkiye’nin ilk kurumsal internet Üniversite Radyosuna sahip olduğunun altını çizdi.

Açılış töreni Gedik Filarmoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü Cem Mansur ve oyuncu Lale Mansur’un açılış dersi ile devam etti.

Sayın Orkestra Şefi Cem Mansur müziğin hayatımızın her alanına nüfuz etmesine dikkat çekerek, eğitimde ilk okuldan itibaren Müzik Eğitimi’nde çok sesli eğitimin verilmesiyle toplumda saygı, empati ve demokratik duyguların daha da iyileştirilebileceğini aktardı. Mansur, öğrencilere ve akademisyenlere seslenerek sevdikleri işi yapmalarını, Albert Einstein’ın keman çalması örneğinden yola çıkarak gençlerin müzikten kopmamalarını, müzik ve bilimin beyinde aynı çalışma sistemi ile ilerleyebileceğini vurguladı.

Oyuncu Sayın Lale Mansur ise öğrencilere aşık oldukları mesleği icra edebilmeleri için iyi dileklerde bulunurken, oyunculuğun hayatın her alanında olduğunu, oyunculuk mesleğinde role girebilmenin empati yapabilmekle mümkün olabilmesi gibi toplumdaki huzurun ve barışın da empati duyguları ile çözülebileceğinin altını çizdi.

Açılış töreni öğrenci ve akademisyen hocalarımızın soruları ve konuklarımızın cevapları ardından sona erdi.