2 Oca 2019

Liselerarası Katılımcı Video Yarışması

İstanbul Gedik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, Lise 11. ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik ödüllü katılımcı video yarışması düzenlemektedir. Yarışma gençlerin kendi deneyimlerinden hareket ederek, aşağıdaki başlıklara ilişkin algıladıkları bir toplumsal sorunu bir mesaj olarak iletmek ve bir öğrenme yöntemi olarak katılımcı video tekniğinden faydalanmalarını teşvik etmeyi hedeflemektedir. Katılımcı video tekniğinin, katılım, etkileşim ve çıktı olmak üzere üç temel aracı bulunmaktadır. Katılım gençlerin toplumla iletişime geçmelerini, etkileşim ise toplum ile birlikte bilgi üretmelerini teşvik ederken, oluşturulacak olan video bir çıktı olacak ve topluma mesaj verme aracı olacaktır.

Videolar en az 3 en fazla 7 dakika uzunluğunda olmalıdır. Katılımcı videoların 1 Mart 2019 tarihine kadar gediksosyoloji2018@gedik.edu.tr mail adresine ‘Katılımcı Video Yarışması’ konu başlığı ve Wetransfer aracılığı ile gönderilmesi gerekmektedir. Yarışmanın sonuçları 15 Mart 2019 tarihinde üniversitemizin web sayfasından ve @Gedik_Sosyoloji Twitter hesabından ilan edilecektir. Ödül, birinciye tablet bilgisayar, ikinciye akıllı saat, üçüncüye sanal gerçeklik gözlüğü olarak belirlenmiştir. Katılımcı videolar aşağıdaki soruları dikkate alarak hazırlanmalıdır ancak videoların çekiminde birebir soruların cevaplanması gerekmemektedir.