8 Kas 2012

Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Hülya Gedik’in Mesajı

Değerli Müşterilerimiz, İş Ortaklarımız,

Gedik Holding olarak ticari başarılarımızın toplumsal kalkınmaya katkıda bulunması amacıyla yıllardır pek çok eğitim projesine imza atıyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz, sizleri de yakından ilgilendiren yeni bir projemizi sizlerle paylaşmaktan büyük gurur duyuyoruz.

Bilindiği üzere toplumlar için ilerlemenin tek şartı bilgi ve bilginin etkin kullanılmasıdır. Bilgiyi üreten çalışanlar bu süreçte kendini geliştirmek, yenilikleri takip etmek ve her an yeni bir fikir üretmek zorundadır.Takdir edeceğiniz gibi, günümüzün yoğun rekabet ortamında, sektörlerinde fark yaratarak yaptığı yenilikler ve değişimler sayesinde kendini kanıtlamış olan, mükemmel finansman yapısına, gelişmiş makine, donanım ve bilişim sistemlerine sahip kurumlar bile, güçlerini ancak vasıflı ve eğitimli bir işgücünün ellerine teslim edebildikleri taktirde uzun vadeli var olabilmektedirler. Eğitimi bir şirket kültürü haline getirmeyen kurumlar ise gerekli yeniliklere ve değişimlere zamanında uyum sağlayamadıkları için önce sektördeki pazar payları azalmakta, ardından rekabet edemez duruma gelmektedirler. Tüm bu süreçte, iş yaşamında bilgi üreten insanın çeşitli niteliklere göre vasıflandırılması ve bu vasıflandırmalara uygun belgelendirme günümüz toplumları için önemli bir gerekliliktir.

İşte bu değerler içinde 2011’de kurduğumuz Gedik Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi/GÜYEM’i, iş dünyasının ağır rekabet koşulları altında beliren eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırdık. Bu yapılandırmada özellikle Üniversite-Sanayi işbirliğini hedefledik ve bu hedeflere yönelik olarak kurumların taleplerine uygun, çağdaş donanımlı, kalifiye elemanlar yetiştirecek eğitim programları hazırladık. Sadece eğitim veren bir kurum olmak istemedik. Kurum ve kuruluşların vizyon ve misyonları doğrultusunda çıktıkları yolculuğa GÜYEM olarak dahil olmak ve yolculuğun her alanında sizlere uzun vadeli destek sağlamak istedik. Bu amaçla sektörün uzman kuruluşlarıyla iş ortaklıkları yaparak danışmanlık grubumuzu kurduk. Tüm bu hizmetlerimiz için Gedik Üniversitesinin alanında uzmanlaşmış değerli akademisyenleri ve sektör profesyonellerinden oluşan uzman bir kadro ile yola çıktık. Bu hizmetimizi yurdun her köşesine götürmeyi hedefledik.

İnsan kaynağına ve geleceğine yatırım yapmak ve sağlam temellerle ilerlemek isteyen siz değerli müşterilerimizi ve iş ortaklarımızı eğitim ve danışmanlık programlarımızdan özel statü içinde yararlandırmak önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Sizlere bu hizmetlerimizi sunmaktan ve sizlerle beraber çalışmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtir saygılarımı sunarım.

Hülya Gedik Sadıklar

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı