19 Şub 2021

İngilizce Hazırlık Programı Öğrencilerinin Dikkatine !!!

İstanbul Gedik Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi’ne hoş geldiniz! Geçen dönem sizin için yeni bir eğitim-öğretim hayatının başlangıcı olduğu için biraz zorlayıcı geçmiş olabilir, fakat yine de çok iyi iş çıkardınız, bunun için sizleri tebrik ediyoruz.

Güz dönemi boyunca, üniversitemizin İngilizce Hazırlık Programı’na, bu programı başarılı bir şekilde tamamlayabilmeniz için gerekli olan sorumluluklarınıza (ödev, derse katılım, vb.), Uzaktan Eğitim Sistemi’ne, derslerin işleyişine, sınavlara ve bunun gibi pek çok şeye alıştınız ve artık her şeyi biliyorsunuz.

Yine de, sizlere hatırlatmak istediğimiz ve dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar var. Ayrıca, sizleri bilgilendirmek istediğimiz yeni gelişmelerin de olduğunu duyurmak isteriz.

2020-2021 Bahar Dönemi İngilizce Hazırlık Programı dikkat edilmesi gerekenler:

• Dersler: İngilizce Hazırlık Programı’nda dersler uzaktan, senkron olarak işlenecektir. Canlı derslere katılım bu programı başarı ile tamamlayabilmeniz için çok büyük önem taşır.
  • Derslere katılım: Bildiğiniz gibi İngilizce Hazırlık Programı’nı tamamlayıp dönem sonunda İngilizce Yeterlilik Sınavı’na girebilmeniz için derse devam zorunludur.
  • Geçen dönemden farklı olarak bu dönem; katılamadığınız canlı dersleri, derslerin yapıldığı hafta Cuma günü Saat 17.00’a kadar izlemiş olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde, o hafta içerisinde katılmadığınız ve izlemediğiniz ders saati OBS sisteminde “gelmedi” olarak işlenecektir.

• Ödevler: Cambridge Learning Management System (CLMS) üzerinden her hafta düzenli olarak o hafta içerisinde hangi üniteler işlendi ise o ünitelerin tüm alıştırmalarını eksiksiz olarak tamamlamanız gerekmektedir.
  • Writing ödevlerinizi de bir Word dosyası üzerinde adınız, soyadınız, tarih, writing konusunu da dahil ederek Times New Roman, 12 punto, çift boşluklu olarak yazıp guzem sistemi üzerinde Word dosyası olarak yüklemeniz gerekmektedir. Ayrıca, eğer bir yerden alıntı (plagiarism) yaparsanız, turnitin üzerinden belli olacak ve bu durumda ödeviniz geçersiz sayılacak olup puanınız ‘0’ olarak tanımlanacaktır. Böyle bir durumun saptanması sonucunda disiplin işlemlerinin yapılması da söz konusudur.
  • Sınavlar: 2020-2021 Bahar dönemi boyunca 2 ara sınavınız ve quizleriniz olacaktır. Ara sınavlarınız geçen dönemdeki gibi online gerçekleştirilecektir.
  • Quizler yapılmadan önce hocalarınız sizi bilgilendirebilir ya da derste aniden söyleyebilir, bu yüzden her koşulda hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Eğer derste yok iseniz quiz notunuz ‘0’ olarak tanımlanacaktır.

Yukarıda belirtilen hususlar hakkında tüm sorumluluk sizlere aittir. Bu hususlara dikkat etmediğiniz takdirde İngilizce Hazırlık Programı’nı başarılı bir şekilde tamamlayamayacağınızı hatırlatmak isteriz. Başarılı bir dönem dileriz!