24 Mar 2022

ABAI KAZAKH NATIONAL PEDOGOGICAL ÜNİVERSİTESİNDEN GELEN HOCALARIMIZ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULUNU ZİYARET ETTİ

Abai Kazakh National Pedogogical Üniversitesi’nden gelen ve ‘Foreign Philology’ alanında çalışan 4 Kazakistanlı hocamız Yabancı Diller Yüksekokulunu ziyaret etti. Ziyaret boyunca kendilerine YDYO müdür vekilimiz Öğr. Gör. Merve Turhan Babur ve YDYO müdür yardımcımız Öğr. Gör. Antonina Nemtinova eşlik ettiler.

Ziyaret kapsamında, İngilizce Hazırlık Programı’nda bulunan tüm seviyelerin derslerine katılarak İstanbul Gedik Üniversitesi’nde yabancı dil eğitiminin nasıl verildiğini gözlemlediler. Sonrasında iki birim arasında tecrübe ve deneyimlerin paylaşıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Programın 3. Günü Öğr. Gör. Ahmad Aref hocamız ‘Sources and Implications of L1 Arabic Interference in L2 English Production: Action Research’ hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunum soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Yabancı Diller Yüksekokulu, Kazakistan’dan gelen ziyaretçi hocalarımıza İstanbul Gedik Üniversitesinden hatıra olarak hediyelerini takdim ederek uğurladılar.