26 Ara 2013

Romanya Devlet Bursları

Romanya Dışişleri Bakanlığı tarafından “2014-2015 eğitim-öğretim yılında yabancı öğrencilere (AB üyesi olmayan ülke vatandaşları) toplam 85 adet lisans, yüksek lisans ve doktora bursu tahsil edileceği bildirilmiş olup ayrıntılı bilgilere ve başvuru formuna http://www.mae.ro/en/node/10251 web adresinden ulaşılabilmektedir.

Söz konusu web sayfasının incelenmesinden de görüleceği üzere, eğitim dilinin Romence olduğu, Romence seviye tespit sınavını geçemeyen öğrencilerin ise 1 sene Romence okumalarının öngörüldüğü; bursun okul harcı ve yurt giderinin yanı sıra, lisans öğrencileri için 65 Euro, yüksek lisans öğrencileri için 75 Euro ve doktora öğrencileri için 85 Euro tutarında bir aylık ödemeyi kapsadığı; başvuru evraklarının sadece Romence, İngilizce ve Fransızca dillerinden birinde olabileceği, diğer dillerdeki başvuru evraklarının ise anılan dillerden birine tasdikli çevirilerinin talep edildiği, eksik evraklı başvuruların ise kabul edilemeyeceği belirtilerek başvuruların en geç 10 Şubat 2014 tarihinde Romanya Dışişleri Bakanlığına ulaştırılacak şekilde Romanya’nın ilgili ülkelerdeki temsilciliklerine veya ilgili ülkelerin Bükreş’teki temsilciliklerine yapılması talep edilmektedir.

Söz konusu burslar hakkında duyuru Bükreş Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesi ve Facebook sayfasında da yayınlanmaktadır.