6 Mar 2019

Nuh Çimento Ve Toyota Fabrikaları Gezisi

6.03.2019 tarihinde, İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Sınıf öğrencilerimizi, Nuh Çimento Grubu, Körfez/Kocaeli

Ana Üretim Tesislerine teknik gezi düzenledik. Holding Genel Müdürlüğünün Enstitümüze verdiği katkı çerçevesinde düzenlenen bilgilendirme gezisinde, öğrencilerimiz Avrupa’nın üç döner fırınlı tek üretim tesisi olan bu muazzam fabrika’yı tüm üretim detaylarını öğrenerek gezme fırsatı buldular. Nuh Çimento İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü , Uzman Çağatay Avşar’ın yönetiminde tesisin yapılanması ve aldıkları güvenlik önlemlerini içeren 2 saatlik sunumu ile, İSG bölümü çalışanlarının tecrübelerini anlatması öğrencilerimiz için büyük bir kazanç oldu.

Nuh Çimento fabrikasında, eğitim bölümü tamamlandıktan sonra, tüm öğrenciler, Enstitü Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi H.Uğur Öncel ile birlikte tüm kalite, laboratuvar ve çimento oluşum birimlerini tek tek gezerek bilgi aldılar. Bölümlerin uzmanları bizlere zaman ayırarak uyguladıkları prosesleri tek tek anlattılar.

Nuh Çimento, ISG Müdürlüğünün bize göstermiş olduğu bu muhteşem ilgiye, Enstitü Müdürümüz Dr.Öğr.Üyesi H.Uğur Öncel küçük bir hediye ile teşekkür etti. Dönem stajları için de öğrencilerimiz adına Müdürlükten kabul sözü almamız bizleri sonsuz mutlu etti.

Mart ayında ikinci önemli etkinliğimiz, 21.03.2019, saat:16:00, D Blk-Doktora Salonunda Ergonomi konulu seminer, İşyeri Hekimi  Dr. Fatih HAMŞİOĞLU tarafından verilmesi olmuştur. ISG Bölüm Başkanımız, Dr.Öğr.Üyesi Mustafa Yağımlı hocamızın gayretleri ile gerçekleşen bu toplantıda, İş Sağlığı ve Güvenliği açısından Ergonomi kuralları ve uygulamaları konusunda öğrencilerimize geniş bilgiler verilmiştir. Enstitümüz, kendine bağlı bilim dallarının bu tür aydınlatıcı ve bilimsel etkinliklerine karşılıksız destek vermektedir. Öğrencilerimizin derslerinin dışında, iş aleminde görev yapan insanların tecrübelerini dinlemelerinin, onların gelecek iş hayatlarında en büyük yardımcıları olacağını düşünüyoruz.

Dr.Fatih Hamşioğlu hocamızın, interaktif sunumu, sıkıcı olabilecek bir konuyu ayrıca çok ilgi çekici hale getirdiğini söylemeden edemeyeceğiz. Kendisine bu özverili sunum için çok teşekkür ettik.

Mart ayı bir diğer etkinliğimiz, Lisans 2. Sınıf öğrencilerimizle yaptığımız TOYOTA fabrika gezisi oldu.

Toyota İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü, Doktora öğrencimiz, Anıl Çubukçu’nun özel gayretleri ile gerçekleştirdiği bu işyeri gezisi, öğrencilerimiz için çok faydalı bir gezi olmuştur.

3 Nisan 2019 günü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü, Kocaeli Bölge Laboratuvarı Müdürlüğüne 11 öğrenci ile teknik gezi düzenlendi.