16
May
2025
“Uzakdoğu Asya Mutfağı: Sushi Yapımı” Etkinliği
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde Öğr. Gör. Günay HASDEMİR tarafından yürütülen Uluslararası Mutfaklar II dersi kapsamında, Öğr. Gör. İsmail ÜSTÜNEL’in katılımıyla “Uzakdoğu Asya Mutfağı: Sushi Yapımı” başlıklı ders içi etkinlik 8 Mayıs 2025 tarihinde uygulama mutfağımızda gerçekleştirildi. Etkinlikte, sushi pirinci ve sirkesinin hazırlanışı, ramen çeşitleri, tempura tekniği, kür edilmiş somon ve çeşitli sushi türlerinin yapımı gibi Uzakdoğu mutfağına özgü lezzetlerin hazırlanış ve sunum teknikleri uygulamalı olarak öğretildi.
Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2025