23 May 2022

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından Gönüllülük Çalışmaları Dersinde Görme Engelli Sporcular ile Müze Gezisi Yapıldı

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından açılan Üniversite Seçmeli Gönüllülük Çalışmaları dersi kapsamında “engelli bireylere tarihi mekânların/müzelerin tanıtılması” projesinin ilki 21 Mayıs 2022 Cumartesi günü Küçüksu Kasrında gerçekleştirildi. Proje ile Yeditepe Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyesi 10 genç, Görsel İletişim Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Sosyoloji ve Psikoloji bölümlerinden rehber öğrenciler eşliğinde Küçüksu Kasrının tarihi, mimarisi ve İstanbul’un tarihi yapıları hakkında bilgi edindiler.  Görsel İletişim Tasarımı 4. Sınıf öğrencisi Beyza Aygüneş ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Öğrencisi Kübra Arat’ın hazırladığı proje öğrencilerimiz tarafından da yakın ilgi gördü. Dersin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Şişman, görme engelli bireyler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla gezi öncesi tarihi mekânları gezme, tanıma ve doğru iletişim kurma konusunda ön çalışma yapan öğrencilerin gezi sırasında birebir eşleştikleri görme engelli sporcular ile duygudaşlık kurma ve onların gündelik hayatını daha yakından görme fırsatını yakaladıklarını belirtti.