31 Ara 2020

2020 – 2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANACAK KOŞULLAR

  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezli): Mühendislik Fakültelerinin; Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümlerinin mezunları başvurabilir.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir ve yönetmelikte istenen koşullara ek olarak İstanbul Gedik Üniversitesi’nde yapılan yabancı dil sınavından veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavından (YDS) ya da buna eşdeğer sınavlardan 100 tam not üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.

 

  • İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezli) : İnşaat Mühendisliği, Çevre Mühendisliği veya Maden Mühendisliği alanlarında Lisans derecesine sahip olmak gerekir.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir. Yabancı dil şartı aranmaz.

 

  • Makine Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezli) : Mühendislik ve Teknoloji Fakültelerinin; Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Uzay-Uçak Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kara, Hava, Deniz Harp Okulları mezunları başvurabilir. Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri, Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış olmalıdır.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir. Yabancı dil şartı aranmaz.

 

  • Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezli): Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Uzay-Uçak Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kara, Hava, Deniz Harp Okulları mezunları başvurabilir. Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri, Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış olmalıdır.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir. Yabancı dil puan şartı aranmaz.

 

Mekatronik Mühendisliği Yüksek Lisans (Tezsiz): Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Uzay-Uçak Mühendisliği, Havacılık Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Kara, Hava, Deniz Harp Okulları mezunları başvurabilir.  Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri, Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış olmalıdır.

 

  • Mimarlık Yüksek Lisans (Tezli): Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama, İnşaat Mühendisliği lisans programlarına açık olacaktır.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir ve yönetmelikte istenen koşullara ek olarak İstanbul Gedik Üniversitesi’nde yapılan yabancı dil sınavından veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavından (YDS) ya da buna eşdeğer sınavlardan 100 tam not üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.

 

  • Mimarlık Yüksek Lisans (Tezsiz): Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama, İnşaat Mühendisliği lisans programlarına açık olacaktır.

 

  • Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans (Tezli): 4 yıllık lisans diploması veren Mühendislik fakültelerinin tüm uzmanlık alanlarının mezunları programa başvurabilir.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim    Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir. Yabancı dil puan şartı aranmaz.

 

  • Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans (İngilizce-Tezli) : 4 yıllık lisans diploması veren Mühendislik fakültelerinin tüm uzmanlık alanlarının mezunları programa başvurabilir.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir ve yönetmelikte istenen koşullara ek olarak İstanbul Gedik Üniversitesi’nde yapılan yabancı dil sınavından veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavından (YDS) ya da buna eşdeğer sınavlardan 100 tam not üzerinden en az 60 puan almaları gerekir.

 

  • Savunma Teknolojileri Yüksek Lisans (Tezli): Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Uzay-Uçak Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği, Okyanus Mühendisliği, Deniz Bilimleri ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Kıyı Mühendisliği, Teknik Eğitim Fakültelerinin Mekatronik, Makine, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik-Bilgisayar Eğitimi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kara, Hava, Deniz Harp Okulları mezunları başvurabilir. Yurt dışından alınmış lisans diplomalarının denklikleri, Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış olmalıdır.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir. Yabancı dil şartı aranmaz.

Lisans derecesini başvurduğu Yüksek Lisans Programından farklı alanda almış öğrenciler, ilgili Yönetmelik gereğince, lisans ve yüksek lisans derslerinden oluşan ‘’Bilimsel Hazırlık’’ programına alınabilirler ve bu durumda, bu programı bir takvim yılı içinde tamamlamak zorundadırlar.

 

  • Yapay Zeka Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı: Lisans diploması ve başvurduğu programa göre sayısal puan türünde, en az 55 puana sahip olmak üzere ALES puanına ya da Senato tarafından kabul edilen ALES puanına karşılık gösterilen GRE, GMAT puanına sahip olmaları, Yabancı dil şartı getirilerek asgari yabancı dil puanının 55 olmasına, Üniversitede yapılan yabancı dil yeterlik sınavından veya YDS ya da buna eşdeğer sınavlardan 100 tam not üzerinden en az 55 alanların bu programda yabancı dilden başarılı olarak belirlenebilmesi şeklinde uygunluğuna ve gereği için Rektörlük Makamına arzına oy birliği ile karar verildi.

 

  • Savunma Teknolojileri (Doktora): Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, İmalat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği, Enerji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği, Uzay-Uçak Mühendisliği, Kimya, Kimya Mühendisliği, Fizik, Fizik Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği, Okyanus Mühendisliği, Deniz Bilimleri ve Deniz Teknolojisi Mühendisliği, Kıyı Mühendisliği, Teknik Eğitim Fakültelerinin Mekatronik, Makine, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik-Bilgisayar Eğitimi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Kara, Hava, Deniz Harp Okulları mezunları ve/veya bu programlardan lisansüstü derecesine sahip adaylar ile Savunma Teknolojileri yüksek lisans programından lisansüstü derecesine sahip adaylar başvurabilir. Yurt dışından alınmış yüksek lisans diplomalarının denklikleri, Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış olmalıdır.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 17 hükümleri geçerlidir ve yönetmelikte istenen koşullara ek olarak İstanbul Gedik Üniversitesi’nde yapılan yabancı dil sınavından veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavından (YDS) ya da buna eşdeğer sınavlardan 100 tam not üzerinden en az 55 puan almaları gerekir. Öğrencinin uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınav sonuç belgesi getirmesi halinde, yukarıdaki notlarla olan eşdeğerliliği Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğünce belirlenir. Doktora öğrenciliğine kabul sınavı, bilim sınavı ve/veya mülakattan oluşur.

 

  • İç Mimarlık Yüksek Lisans (Tezli): İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İç Mimarlık, Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım Bölümleri, Sahne ve Dekor Tasarımı ve Peyzaj; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Yüksek Lisans yapabilir.

Grafik Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, Sinema Televizyon Bölümleri ise 2 yarıyıl bilimsel hazırlık yapmak ve başarılı olmak koşulu ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Yüksek Lisans yapabilir.

Başvuracak Adaylardan Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir. Yabancı dil şartı aranmaz.

 

  • İç Mimarlık Yüksek Lisans (Tezsiz): İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İç Mimarlık, Mimarlık, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Tasarım Bölümleri, Sahne ve Dekor Tasarımı ve Peyzaj; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Yüksek Lisans yapabilir.

Grafik Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, Sinema Televizyon Bölümleri ise 2 yarıyıl bilimsel hazırlık yapmak ve başarılı olmak koşulu ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünde Yüksek Lisans yapabilir.

 

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans(Tezli); Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gastronomi, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, İşletme, Veteriner, Kimya, Kimya Mühendisliği ve Turizm Bölümleri lisans mezunları başvurabilir.

Başvuracak Adaylarda Aranacak Koşullar: İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği madde 6 hükümleri geçerlidir ve yönetmelikte istenen koşullara ek olarak İstanbul Gedik Üniversitesi’nde yapılan yabancı dil sınavından veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit sınavından (YDS) ya da buna eşdeğer sınavlardan 100 tam not üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.

 

  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans (Tezsiz); Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gastronomi, Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, İşletme, Veteriner, Kimya, Kimya Mühendisliği ve Turizm Bölümleri lisans mezunları başvurabilir.