19 Oca 2021

Türkiye’de İdari Teşkilat ve Uygulamaya Dair Tartışmalar Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bielefeld Üniversitesi Hukuk Fakültesinin ortak etkinliği olarak 16 Ocak 2021 tarihinde “Türkiye’de İdari Teşkilat ve Uygulamaya Dair Tartışmalar” konulu etkinlik Zoom üzerinden Bielefeld Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirildi. İstanbul Gedik Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Sayın Doç. Dr. Gülsün Ayhan Aygörmez’in de moderatör olarak bulunduğu etkinlikte, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Cemil Kaya ve Pendik Kaymakamı Sayın Dr. Hülya Kaya değerli bilgilerini katılımcılar ile paylaştı. Prof. Dr. Cemil Kaya Türkiye’de devlet erkinin nasıl teşkilatlandığına, bu yapının nasıl işlediğine ve Almanya ile Türkiye’de bulunan devlet yapılarının farklılıklarına değindi. Dr. Hülya Kaya ise uygulamada idari karar mekanizmalarının nasıl çalıştığı, uygulamada ne gibi sorunlarla karşılaşıldığı, idarenin yürüttüğü güncel projeler gibi konulara dair açıklamalarını aktardı.

Etkinliğin tartışma bölümünde COVID-19 salgını ile birlikte alınan tedbirler, pandemi sürecinin idari karar alma mekanizmaları üzerindeki etkisi idare hukuku çerçevesinde interaktif olarak değerlendirildi. Ayrıca idareler tarafından yürütülen kadın girişimcilere yönelik projeler ve ilçe kalkınmalarına yönelik projeler hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.