Gedik Bright Banner ×

23 Haz 2025

İstanbul Odağında Kadın Politikaları Arama Konferansı

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ile İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde 20 Haziran Cuma günü “İstanbul Odağında Kadın Politikaları Arama Konferansı” gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu’nun açılış konuşması ile başlayan konferansa  Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da katıldı. Konferansta davetli olarak, İstanbul’da bulunan Üniversitelerin Kadın Çalışmaları alanında faaliyet gösteren Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürleri ve Bakanlık uzmanları yer aldı.  

Konferansın ilk bölümü, YÖK Akademide Kadın Birimi kurucusu Emekli Rektör Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ile Kadının Statüsü Genel Müdürü (KSGM) Süreyya Erkan’ın sunumları ile devam etti. Ardından katılımcılara İstanbul Nişantaşı Üniversitesi  KASAUM Müdürü Prof. Dr. Göknur Gökçedağ grup çalışması hakkında bilgi verdi. 

Konferansın 2. Bölümü, oluşturulan 5 Çalışma Masasında yapılan grup çalışması ile gerçekleştirildi. 1. Masada; KASAUM’ların Güçlendirilmesi- YÖK-Bakanlık işbirliği ve ortak projeler, 2. Masa; Kadınların işgücüne katılımı ve becerilerle güçlenmesi, KAGİMER Müdürü Dr. Ayşin Şişman’ın Grup Başkanı olduğu 3. Masa; Kadınların Karar alma Mekanizmalarına Katılımı, 4. Masa; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal Kapasite ve Toplumsal Katılım, 5. Masa; Dijitalleşme, Yapay Zeka ve Kadın politikaları konularında çerçeve sorular ve çözüm önerileri üzerine güncel konular katılımcılar tarafından yoğun bir tartışma zemininde ele alındı. Ortaya çıkan temel konu ve kavramların bir rapor olarak hazırlanması üzerine konferans sona erdi.  

İstanbul ‘da ilk defa akademi-kamu işbirliği ile gerçekleştirilen konferansın çıktı raporu yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır..