8 Nis 2016

Öğr. Gör. Bahar Yeşim Deniz’in Kitap Bölümü

Üniversitemiz İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Bahar Yeşim Deniz ile İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuba İnal’ın “Uluslararası Ceza Mahkemesi, Adil Yargılanma Hakkı ve Türkiye’nin Güvenliği” başlıklı kitap bölümü “Hasret Çomak, Caner Sancaktar, Sertif Demir; Uluslararası Güvenlik Yeni Politikalar Stratejiler ve Yaklaşımlar, Bahar Yeşim Deniz, Tuba İnal; Uluslararası Ceza Mahkemesi, Adil Yargılanma Hakkı ve Türkiye’nin Güvenliği, s. 833-854, Beta, İstanbul, 2016” referansıyla yayınlanmıştır.

Kitap Bölümü’nde, “Adil Yargılanma Hakkı” Kavramı, Uluslararası Ceza Mahkemesi ile Roma Statüsü ve “Adil Yargılanma Hakkı” Güvenceleri, Türkiye’nin Olası Uluslararası Ceza Mahkemesi Sistemine Üyeliği’nin Sonuçları ve Türkiye’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi Sistemine Üye Olmamasının Olası Sonuçları üzerinde değerlendirmeler yapılmıştır.