25 Eki 2018

SEVR’DEN LOZAN’A TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEĞERLERİ KONFERANSI

İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından düzenlenen “Sevr’den Lozan’a Türkiye Cumhuriyeti Devleti Değerleri” isimli konferans, 25 Ekim Perşembe günü Hilton Bosphorus’ta gerçekleştirildi.

Konferansta “Sevr Antlaşmasına Giden Yolda Osmanlı İmparatorluğu” başlığı altında Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Selim SEZER ve Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Feroz AHMAD konuşmalarını gerçekleştirdi.

Tarihçi Akademisyen Dr. Orhan ÇEKİÇ’in konuşmasıyla devam eden konferansımızın ikinci oturumu, Uşak Üniversitesi Tarih Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet KARAYAMAN’ın konuşmasıyla sona erdi.

Üçüncü oturumumuz “Türkiye Cumhuriyeti’ne Giden Yol” başlığı ile devam ediyor. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan ŞİŞMAN’ın moderatörlüğünde, Tarihçi Akademisyen Doç. Dr. Orhan ÇEKİÇ konuşmalarını gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Adnan ŞİŞMAN, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız Prof.Dr. Süha ATATÜRE ve Arel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cüneyt AKALIN’ın konuşmalarıyla konferansımız sona erdi.