11 Ara 2019

İnsan Haklarında Bazı Yanlışlar & Bazı Doğrular Konulu Konferans Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rona Aybay’ın konuşmacı olduğu “İnsan Haklarında Bazı Yanlışlar & Bazı Doğrular” başlıklı Konferans, İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selma Çetiner, Merkez Müdür Prof. Dr. Berin Ergin ve birçok öğretim üyesinin katılımıyla Hukuk Fakültesinin ev sahipliğinde 10 Aralıkta düzenlenmiştir. Konferans, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda kabul edildiği gün olan 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü”ne özel düzenlenmiştir. Meslek hayatı boyunca İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi üzerinde derin çalışmaları bulunan Prof. Dr. Aybay, Bildirge’nin dünü ve bugünü ile “insan hakları” kavramının anlamı, kapsamı ve uygulaması hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunmuştur.