19 Kas 2015

Yrd. Doç. Dr. Deniz Ilgaz KalDer Kongresi’nde

“Mükemmelliği Sürdürmek” başlıklı İstanbul buluşması, KalDer’in 24. Kalite Kongresi olarak 17-18 Kasım 2015 tarihinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı.  Avrupa Kalite Yönetim Vakfı “EFQM Mükemmellik Modeli” Yönetim Kurulu Başkanı Andreas Wendt, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan ve TUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes’ın açılış konuşmalarıyla başlayan Kongre’ye katılan Yrd. Doç. Dr. Deniz Ilgaz, Gedik Üniversitesi adına oturumlarda yer aldı.  Kurum Temsilcilerine Mükemmellik Elçileri Plaketlerinin takdim töreninin ardından, “Türkiye için Kalkınma Reçetesi: daha fazla kadın istihdamı, kadın yönetici ve kadın girişimci” başlıklı oturumda, Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ve Turkish-WIN’in kurucusu Melek Pulatkonak gibi çok değerli rol modeli kadınlar sunumlar yaptılar. “O Yaparsa Ben De Yaparım” sloganıyla yola çıkan “BinYaprak,” kadınlar için bir kardeşlik ağı oluşturuyor.  “TULİP, Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı” ise akademia’da kadınların yükselmesi için çalışmalar yapıyor.  Kadın girişimcilerin başarı hikayelerini yaymaya çalışan Daikin örneği SAKURA da öyle.