8 Nis 2021

YÖNAR’MU 2021 SEMPOZYUMU 2-4 NİSAN 2021 TARİHLERİ ARASINDA BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

YÖNAR’MU 2021 2 Nisan 2021 tarihinde Çevrimiçi Platform’da açılışını gerçekleştirdi.

Açılış Konuşmalarında ;

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik

“Çeşitli yönetim modelleri, yeni dönüşen iş modelleri, yönetim şekilleri ve yönetimin sonuçlara etkisi iş dünyasının ilgisini çeken konulardır. Dijital dünyada her şeyin çok çabuk değiştirdiği bir süreçteyiz. Değişim klasik tanımlardan hızla uzaklaşıyor. “Gelecek geldi” diyebiliriz. Çevrimiçi çalışmalar ve uzaktan eğitim yaygınlaşıyor ve böylece mekânlar önemini yitirdi. Öğrenci sınıfa, iş dünyası ofislerde çalışmaya ihtiyaç duymuyor. Sistem üzerinden veri almak ihtiyaç haline geldi. İş dünyasının içinde bulunduğu dijitalleşme bizlerin esnek olması zorunluluğunu beraberinde getirdi. İstanbul Gedik Üniversitesi Yaklaşık 5000 öğrencisi olan, amacımız ve mottomuz öğrencileri mezun etmeden iş dünyasıyla tanıştırmak ve mezuniyet sürecinde belli bir deneyim kazanmalarını sağlamaktır. Okurken staj imkânı ve mezuniyetten sonra ise iş bulma imkânı sağlayarak diğer üniversitelerden ayrılıyoruz. Sanayi ile iş birliğine en yakın üniversite İstanbul Gedik Üniversitesi’dir. Böylece iş dünyası ve akademik dünyayı bir araya getirecek olan ve 3 gün devam edecek sempozyuma olan katkılarından dolayı Sn. Rektörümüz Nihat Akkuş’a, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Sn. Ömer Ziya Cebeci’ye, Prof. Dr. Semra Birgün’e, YÖNAD’a, sempozyum düzenleme kurulu, bilim kurulu ve kurumsal iletişime teşekkürlerimi iletiyorum.”

Rektör Prof. Dr. Nihat Akkuş

“Endüstri Mühendisliği bilgi ve ekipman sistemlerini geliştiren ve birçok karmaşık konuyu bilimsel süreçlerle yönetme sanatıdır. Tarihine baktığımızda 2000’li yılların başında endüstri mühendisliğinin odalaşmak üzere yaptıkları mücadeleyi hissetmiş biriyim. Endüstri Mühendisliği’nin1900’lü yıllarda Amerika’da ortaya çıktığını görüyoruz. Bu sempozyum çok kapsamlı bir alan olan Endüstri Mühendisliği bölümünün katkılarıyla hazırlanmıştır. Emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. ”

Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ömer Ziya Cebeci

“Sempozyumda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. ”

Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Kemal Güven Gülen

“2013 yılında kurulan derneğimizde akademisyen ve iş adamları yer aldı. Küresel salgın süreci dijital hayatın yaşamımıza hızla girmesine vesile oldu. Derneğin böylece ilk çalışması ortaya çıkmış oldu. Yapmaya çalıştığımız faaliyetlerin ilki disiplinler arası faaliyetlerdi. Bu da yönetim konuları ve mühendislik konularını bir araya getirmektedir. Yönetimin bütün fonksiyonların ortak noktasıdır. Böylece biz de mühendislik yaratıcılığıyla yönetimi birleştirmeyi hedefledik. Sempozyumun çıkışı buradan şekillenmiş oldu. Akademiye teorik olarak katkıda bulunmak ve iş hayatına da bu teorik çalışmaların yansımalarını verebilmek derneğin amaçlarıdır. Bu çalışmayla iyi bir başlangıç noktası oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bir diğer amacımız ise insana yatırım yapma. Dernek faaliyetini insana yatırım olarak göreceğiz.  Aynı zamanda üretime katkıda bulunmak da derneğimizin amacı. İnsan üretmek için vardır. İnsanın yapması gereken çalışmaların tamamını üretim olarak adlandırabiliriz. Bu amaçlara ulaşmak, insanları üreten insan haline getirmek için her türlü faaliyeti yapmaktan geçiyor. Sempozyumdaki amacımız mühendislik disiplinliyle birlikte insanı ele almaktı. Akıllı dönüşüme yolculuk temasını da bunu sağlayacağını düşünerek belirledik. Bizler kıt kaynaklarımızı verimli kullanmak zorunda olan bir ülkeyiz. Sanayi yapılandırmak ve şekillendirmek için çalışmak da misyonlarımızdan biri olacaktır.”

Sempozyum Eş Başkanı Prof. Dr. Semra Birgün

“Kısa bir yolculukta çok büyük şeyler başardığımızı görmek için buradayız. Yönetim ve teknolojiyi birleştiren, çok fazla alanı kapsayan, çok disiplinli bir sempozyum olarak pek çok insana faydalı olan bir sempozyum olmasını diliyorum. Yönetim mühendislik olmadan mühendislik de yönetim olmadan pek başarılı olamıyor. Türkiye’de hem insanı hem de teknolojiyi bir araya getiren bilimsel etkinlikler yoktu. Böylece bu sempozyumla bu açığı kapatmak için yola çıktığımızı söyleyebiliriz. Sempozyum ulusal olmasına rağmen 8 ayrı ülkeden 141 çalışma 252 yazar katılmış oldu. Çok kısa zamanda böyle bir ilgi olması bu sempozyumun geleceğini de gösteren önemli bir göstergedir. Akıllı dönüşüme yolculuk, hem dijitalleşme hem de var olan bir şeyi geliştirme, dönüştürme şeklinde iki ayrı misyon üstlenmektedir. Sempozyumun aynı zamanda üniversitemizin 10. Yıl kuruluş yıl dönümüne denk gelmesi de bizler için bir şenlik niteliğinde.”