30 Ara 2021

Prof. Dr. Nihat Akkuş “Üniversitemizin uluslararası çalışmaları kapsamında Rimar Academy ile ‎çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Rimar Academy ile İstanbul Gedik Üniversitesi’nin paydaş olduğu IV. Uluslararası Fen, Uygulamalı ve Teknolojik Araştırmalar Kongresi (International Science, Applied and Technological Research Congress) 22 Aralık 2021 tarihinde İstanbul Akgün otel’de açılışı gerçekleştirildi. Yüzyüze ve online yapılan kongreye 53 akademisyen katılım sağladı. Yurt içinden ve yurt dışından Irak, Filistin, Malezya ve Libya gibi farklı ülkelerden araştırmacıların katıldığı kongrede protokol üyeleri; “İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat AKKUŞ, Türk Havacılık Uzay Sanayii AR-GE Direktörü ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI, Rimar Academy Müdürü Amir KAPLAN ve Kongre Başkanı  Prof. Dr. Ghuson H. MOAMMED” yer aldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ar-Ge Direktörü ve Alanya Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI açılışta bir konuşma yaptı. PINARBAŞI,  Konuşmasına Enfal süresi 60. ayetin “Düşmanlara karşı gücünüzün yettiği kadar kuvvetler, güçlü ordular ve atlı birlikler, hareket kabiliyeti yüksek birimler hazırlayın.” tefsiri ile başlayarak günümüzde savaşlarda artık atların ve develerin yerini gelişmiş motorlu savaş aletlerin aldığını ve bundan dolayı  teknolojik kongrelerin yapılmasının gerekliliğini vurgulayan bir konuşma yaptı. Konuşmasına Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi rektörü iken Sn. Amir Kaplan ile iligili yaptığı faydalı çalışmalardan bahsederek katılımcılara bir  konferans de verdi.

Açılış töreninde konuşan İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat AKKUŞ protokol üyelerini ve misafirleri selamladıktan sonra, katılımcılara bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve özellikle Rimar Academy Müdürü Sn. Amir KAPLAN’a teşekkürlerimi sunmak istiyorum” sözleriyle konuşmasına başladı. “AKKUŞ bu ve benzeri çalışmaların sayısının artması gerektiğini belirtikten sonra İstanbul GEDİK Üniversitesi genel durumu hakkında bilgiler sunarak,  daha ileri düzeyde teknolojik araştırmalar yapılmasının gerekliliğinden bahsetti. Rektör: konuşmasına Rimar Academy ile protokol imzalamaktan memnun olduklarını ve 2022 yılında V. Uluslararası Fen, Uygulamalı ve Teknolojik Araştırmalar Kongresi yapmayı düşündüklerini söyledi ve konuşmasını sonlandırdı.