18
Mar
2026
Üniversitemizin PRIMA 2025 Çağrısındaki Uluslararası Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı
İstanbul Gedik Üniversitesi tarafından PRIMA 2025 Yılı Çağrısı 2. Aşama Ulusal Başvurusu kapsamında sunulan 126N236 numaralı “Agripv-Nexus Tarım Sistemlerinde İklim Akıllı Tarım Ekolojisi için Ölçeklenebilir Tarımsal Voltaik Çözümler” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur.
Proje, Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olup, tarım sistemlerinde iklim dostu, sürdürülebilir ve yenilikçi tarımsal voltaik çözümler geliştirmeyi hedeflemektedir.
Uluslararası Proje Ortakları
- University of the Bundeswehr Munich – Almanya
- Rainno Idiotiki Kefalaiouchiki Etaireia – Yunanistan
- Istanbul Gedik University – Türkiye
- University of Maribor – Slovenya
- Universidade de Évora – Portekiz
- University of Gabès – Tunus
- JASSP SAS – Fransa
- Université de Reims Champagne-Ardenne – Fransa
- University Mohammed VI Polytechnic – Fas
- Cadi Ayyad University – Fas
TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda projenin bilimsel açıdan uygun bulunduğu ve desteklenmesinin kararlaştırıldığı bildirilmiştir.
Bu önemli başarı dolayısıyla proje yürütücümüz Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar’ı ve tüm proje ekibini tebrik eder, sağlayacakları bilimsel katkılar için teşekkür ederiz.
Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2026

