28 Eki 2022

Üniversitemizden Kızılay’a 167 ünite kan bağışı

“24-25-26 Ekim 2022 tarihlerinde Genç Kızılay Kulübü ve Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencileri olarak Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Ayla Taşkıran liderliğinde okulumuzun 4 farklı kampüsünde kan bağışı organizasyonu gerçekleştirdik. Öncelikli olarak üniversitemizin öğrencilerine Kızılay ekibi ile kan bağışı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Kampüslerimizde Kızılay Kan Bağış Araçları ile bağışlarını toplama işlemleri gerçekleştirildi. Farklı bölümlerden farklı kampüslerden değerli öğretim üyelerimiz ,öğrencilerimiz , İstanbul Gedik Üniversitesi olarak Kızılay tarafından uygulanan bazı formlar ve kam değerleri kontrolü sonrasında kan bağışları yapıldı. Üniversite genelinde kök hücre bağışı ve 167 ünite Kızılay’a kan bağışı gerçekleştirildi. Bağış yapan bireylerin sağlığı için kan bağışı sonrası dinlenmesi ve ikramlardan yararlanması göz önünde bulunduruldu.

Projemize destek olan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığına , gerekli izinlerin verilmesi konusunda İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörlüğüne ve Türk Kızılayı’na teşekkürlerimizi sunarız.