12 Nis 2021

Üniversitemiz ve  HUMBER COLLEGE CANADA ARASINDA imzalanan protokolün gelişmelerini Rektörümüz Anlatıyor

 Mevcut öğrencilerimiz için yaratacağı imkanlar neler olacaktır?

Kanada’nın saygın kuruluşlarından Humber College ile yaptığımız işbirliği mevcut öğrencilerimiz için önemli bir uluslararası eğitim ve yaşam tecrübesi sunacaktır.

Bugünün iş dünyası ve çalışma hayatında uluslararası tecrübeye sahip olmak, farklı kültürler içerisinde çalışabilme kabiliyetine sahip olmak veya geliştirmeye açık olmak çok önemli bir özelliktir. İstanbul Gedik Üniversitesi olarak öğrencilerimizin bu yeteneklerinin ve kapasitelerinin gelişmiş olmasını önemsiyoruz.

Artık insanların dünyası sadece kendi ülkelerinden ibaret değil ve özellikle iş hayatında ülke sınırlarının kalmadığını, dünyanın kendisinin tek ülke haline geldiğini görüyoruz. Her yerde her kültür ile ortak çalışmalar yapabilecek İnsanların gelecekte daha başarılı olacaklarını biliyoruz.

İşbirliğimiz bizim öğrencilerimize bu imkanları sağlayacak onların farklı kültürler ile sorunsuz iletişim ve ortak çalışmasına imkan yaratacaktır.

İstanbul Gedik üniversitesi- Humber College işbirliği protokolü ile onlara kendi ülkemizi tanıdığımız gibi onları tanımamız için de çok önemli bir fırsat elde etmiş olacağız

Akademisyen hocalarımız bu işbirliğinden nasıl faydalanacak ve ne tür işbirlikleri, araştırma ortamları oluşabilir ?

İstanbul Gedik Üniversitesi ve Humber College çok önemli eğitim kadrolarına sahiptirler. Bu kadroları kendi güçlü oldukları alanda karşı taraf ile çalışması karşı tarafı geliştirecektir. İstanbul Gedik Üniversitesi mühendislik ve spor bilimleri gibi alanlarda, Humber College ise eğitim teknolojilerinin geliştirilmesi, yabancı dil eğitimi ve bazı sosyal alanlarda önemli tecrübelere sahiptir. Karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımı ile yeni eğitim teknolojilerinin uygulamaları her iki tarafa da çok önemli katkılar sağlayacak, farklı ülke ve farklı koşullarda çalışma kabiliyeti kazanacaktır.

Farklı ülke ve farklı koşullarda çalışma, öğretim üyelerinin özgüvenini yükseltecek ve eğitimde yeni teknolojiler kullanımını arttıracaktır. Karşılıklı geliştirilen teknolojiler önce iki üniversite arasında, daha sonra ise bütün ülkemizde diğer kurumlarının kullanımına sunulabilecektir.

Öğrenci değişimi, Yaz okulları ve Uluslararası hareketlilik programlarındaki işbirliğimiz hakkında bilgi alabilir miyiz?

İstanbul Gedik Üniversitesi ile Humber College 2020-21 yaz döneminden başlayarak öğrenci değişimi gerçekleştireceklerdir. Bu program kapsamında İstanbul Gedik Üniversitesi’nden önemli sayıda öğrencimiz Humber College kalıcı yaz okuluna katılacaklardır.

Yine Humber College’lı öğrenciler İstanbul Gedik Üniversitesi’ne yaz ve kış dönemlerinde eğitim amaçlı ziyaretler yapabileceklerdir.

Farklı üniversitelerden farklı kültürlerin içerisinde eğitim alabilme, öğrencilerin özgüvenini yükselteceği gibi ileriye dönük kariyer planlamalarında da önemli bir katkı sağlayacağı gerçektir. Genç yaşta elde edilen farklı kültürler ile iç içe yaşama ve komünikasyon yeteneği o kişiye bütün ömrü boyunca olumlu gelişme imkanı sağlayacaktır.

Öğrencilerimizin bu değişimden faydalanmaları küçük ücretler ile mümkün olacaktır.

 

Humber collage ile ilgili detaylı bilgiye : https://humber.ca/ adresinden ulaşabilirsiniz.