18 Oca 2018

Üçüncü Bin Yıl Türkiye’sinden Kadınlara Sesleniş Konferansı Gerçekleşti

“ÜÇÜNCÜ BİN YIL TÜRKİYE’SİNDEN KADINLARA SESLENİŞ” KONFERANSI KADINLARIN YOĞUN KATILIMIYLA 16 OCAK 2018 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİ.

İstanbul Gedik Üniversitesi İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Türk Hukukçu Kadınlar Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Üçüncü Bin Yıl Türkiye’sinden Kadınlara Sesleniş” konulu konferans Green Park Hotel Pendik’ de gerçekleştirildi. Toplumun farklı kesimlerinden kadın dernekleri ve kuruluşlarının yoğun katılım gösterdiği konferansta, İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik açılış konuşması yaptı. Toplumda kadının önemine değinen Hülya Gedik,  iş hayatında kadın istihdamının daha fazla olması gerektiği konusuna da vurgu yaptı.

Konferansın gerçekleşmesini sağlayan, İstanbul Gedik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve  İnsan Hakları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Berin Ergin, bu organizasyonun başlangıç olduğunu, çocuk evlilikleri, istismar, mobing gibi toplumun kadın konusunda kanayan yaralarına dikkat çekmeye devam edeceklerini belirtti. Bu tür güncel konularla ilgili çalışmalar yürütmenin üniversitelerin temel felsefelerinden biri olması gerektiğine de değinen Prof. Dr. Berin Ergin, İstanbul Gedik Üniversitesi olarak bilinçli, duyarlı nesiller yetiştirmenin hem gençlere hem de ailelerine, yakın çevrelerine dokunarak, hukuki, sosyal, ekonomik konularda bilgilendirerek, yasal düzenlemeleri anlatarak başarılabileceğini söyledi.

Konferansın sonunda konuşmacılara plaketleri dağıtılırken, Saadet Öğretmen Çocuk İstismar Derneği’ni kurarak taciz konusuna dikkat çekmek, halkı bilinçlendirmek ve gerekli yasal düzenlemeleri sağlamak için mücadele eden Öğretmen Saadet Özkan’a da yaptığı çalışmalardan dolayı Gedik Özel Ödülü takdim edildi.