24 Eki 2016

Tasarım Buluşmaları 03 Perakende Tasarımı Gerçekleştirildi

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen “Tasarım Buluşmaları 2016-17” etkinliği kapsamında 21 Ekim 2016 tarihinde Yüksek İç Mimar Atlıhan Onat Karacalı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün konuğu olmuştur. Marka kimliği, kimlik oluşturma ve marka kimliğinin tasarım sürecine etkileri üzerine uzmanlaşmış olan Yüksek İç Mimar Atlıhan Onat Karacalı, öğrencilerimize tasarım konsepti/kavramı seçimlerinde yararlanabilecekleri bilgiler sunmuştur.

Yüksek İç Mimar Atlıhan Onat Karacalı, 2009 yılında Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünden mezun olmuştur. 2012 yılında Kültür Üniversitesi İç Mimarlık Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. Halen Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi ve Kuramı Programı’nda doktora eğitimine devam etmektedir. Farklı üniversitelerde öğretim görevlisi olarak yer alan Atlıhan Onat Karacalı, 2016 Ocak ayından beri tasarım stüdyosu ve bilgisayar destekli tasarım alanlarında bölümümüze katkı sağlamaktadır.

Kartal Yerleşkesi B Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, Yüksek İç Mimar Atlıhan Onat Karacalı marka kimliklerini oluşturan logoların, renklerin, fontların ve marka maskotlarının mağaza tasarımı üzerindeki etkilerine değinmiştir. Mağazaların alışveriş deneyiminin aktif yaşatıldığı mekanlar olduğunu belirten Yüksek İç Mimar Atlıhan Onat Karacalı, mağaza cephe tasarımları ile ilgili çeşitli öneriler sunmuş; mağaza iç mekan dolaşım şemalarını örneklemiş; marka kimlikleri için özel üretilen/yaratılan malzemelere dikkat çekmiştir. Çok sayıda konuk, öğretim üyesi ve öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilen konferansta, sunum sonrasında konukların ve öğrencilerin çeşitli soruları cevaplandırılmıştır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü olarak Yüksek İç Mimar Atlıhan Onat Karacalı’ya ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.