9 Mar 2017

Sürdürülebilir Kampüs Çalıştayı Gerçekleştirildi

SÜRDÜLEBİLİR KAMPÜS: İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ MİNİMAL KAMPÜSÜNÜN YENİDEN DÜZENLENMESİ

İstanbul Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Mimari, Şehircilik ve Tasarım Uygulama Araştırma Merkezinin düzenlemiş olduğu “Sürdülebilir Kampüs: İstanbul Gedik Üniversitesi Minimal Kampüsünün Yeniden Düzenlenmesi” çalıştayı 02-03 Mart 2017 tarihlerinde İ.G.Ü. Kartal Yerleşkesinde gerçekleşti. Çalıştay, Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Cengiz ve Rektör Prof. Dr. Berrak Kurtuluş’un konuşmaları ile açıldı. Çalıştayın 1. gün etkinliği olan “Sürdürülebilirlik Paneli” D Blok Doktora Salonu’nda Öğretim Üyeleri, Öğrenciler ve Araştırma Görevlilerinin katılımıyla başladı. Moderatörlüğünü Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hülya Soydaş ÇAKIR’ın yaptığı panelde sırasıyla, Doç. Dr. Ayşen CİRAVOĞLU (Y.T.Ü.) “Sürdürülebilirlik”, Doç. Dr. Ayşegül ÖZBAKIR (Y.T.Ü.) “Yeşil Yerleşim Derecelendirme Sistemlerinin Üniversite Kampüslerine Uyarlanması” ve son olarak, Yrd. Doç. Dr. Özlem BELİR (İ.G.Ü.)  “Sürdürebilirlik: Evrensel Tasarım” başlıklı sunumlarıyla söz aldılar. Öğrencilerin katkı ve sorularıyla zenginleşen panelin ardından, İstanbul Gedik Üniversitesi’nin yanısıra Maltepe Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nden gelen öğrenciler D-503 nolu atölyede bir araya gelmişlerdir. Mimarlık Bölümü Araştırma Görevlisi Tolga ÖZATA tarafından yapılan Kartal Kampüs tanıtımının ardından, Moderatör olarak öğrencilere eşlik eden, Doç. Dr. Ayşegül ÖZBAKIR (Y.T.Ü.), Yrd. Doç. Dr. Hülya SOYDAŞ ÇAKIR(İ.G.Ü.), Yrd. Doç. Dr. Özlem BELİR(İ.G.Ü.) ve Yrd. Doç. Dr. Türkan UZUN(M.Ü.) ile çalışmalarına devam edilmiştir. 2. günün sonunda grup çalışmalarının sunumlarını yapan öğrencilere sertifikaları ilgili öğretim üyeleri tarafından verilmiştir.