5 Eyl 2016

Sümeyye Kentli ISSF 4. Halter Şampiyonasında 1. Oldu

Gedik Üniversitesi Beden Eğitimi Ögretmenligi son sınıf ögrencisi Sümeyye Kentli Rio Olimpiyatları kadrosuna girmesine rağmen 2016 yılında ülke kotası veren yarışma Avrupa Halter Şampiyonasında sakatlığı nedeniyle yarışmadığı için Dünya Halter Federasyonu tarafından son anda Rio’da yarışması kural gereği engellenmişti. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sümeyye Kentli olimpiyat sonrası ilk yarışma olan İslam Konferansı Örgütü bünyesinde faaliyet gösteren ISSF(Islamic Solidarity Sports Federation) tarafından Amman’da düzenlenen 4. halter şampiyonasında 63 kg’da toplamda 198 kilo yaparak tüm rakiplerini acık ara geçerek 1. oldu. Sümeyye Kentli, önümüzdeki günlerde dünya üniversiteler şampiyonası ve 23 yaş altı Avrupa şampiyonasına hazırlanmaktadır.