25 Kas 2016

Şirket Yönetimlerinde Dijital Dönüşüm Konuşuldu

İstanbul Gedik Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü tarafından 23 Kasım 2016 tarihinde “Şirket Yönetimlerinde Dijital Dönüşüm” isimli panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Uluslararası Ticaret ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil’in yaptığı panele CDO Turkey İcra Kurulu Başkanı Bülent Kutlu, CDO Turkey İcra Kurulu Üyesi Mustafa Saka ve Smart Manufacturing Turkey İcra Kurulu Başkanı Mehmet Demir katıldı.

“Dijital Dönüşüm Liderleri” isimli sunumunda Bülent Kutlu, iş ve organizasyonel süreçlerin dijitalleştirilmesinin önemine değindi. Bugünlerde giderek popüler olan bir organizasyonel ünvan olan ve Türkçe’ye Dijital Dönüşüm Lideri olarak çevrilen Chief Digital Officer’ın görev ve yetkilerine değindi.

“Şirket Yönetim Kurumlarından Dijital Dönüşüm” isimli sunumunda Mustafa Saka, şirket yönetim kurullarında dijital geçmişi olan bağımsız yönetim kurulu atamalarının yaygınlaştığını belirtti. Saka,  dijital yeteneklerin ve bilgilerin yönetim kurulu toplantılarında her geçen gün önem kazandığına ve bu sürece ayak uydurmanın şirketlerin geleceği açısından önemine vurgu yaptı.

“Sanayi 4.0 Dijital Liderlik” konusunda sunum yapan Smart Manufacturing Turkey İcra Kurulu Başkanı Mehmet Demir, Sanayi 4.0 devriminin içeriğini, önemini ve bu devrimin üretim yöntemlerine olan etkisini anlattı. Akıllı üretim sistemlerinde yaşanan gelişmeleri paylaşan Demir, akıllı üretim konularında büyük bir sıçrama yaratamayan şirketlerin ve ülkelerin sanayi 4.0 devriminin gerisinde kalacağını, rekabetçi yapılarını kaybedeceğini belirtti.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katılım gösterdiği panelin soru-cevap ve değerlendirme bölümünde dijitalleşmenin emek faktörü üzerindeki etkileri tartışıldı, şirket yönetimlerinde ne gibi değişiklere öncelik verilmesi gerektiği değerlendirildi.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”131″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”90″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”imagedate” order_direction=”DESC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]