20 Eki 2022

SANAL ARK projemizin açılış töreni gerçekleştirildi

Click here for English

Mesleki ve teknik eğitimde yenilikçi teknolojileri ( AR, VR, Robotik, Uzaktan Erişimli Lab.) bir araya getirerek nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedefi ile ortaya çıkan ve İstanbul Kalkınma Ajansının Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen SANAL ARK projemizin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Sayın Rektör’ümüz Prof. Dr. Ahmet Kesik Sanal Ark Projesine yönelik “ Sanayileşme sürecinde rekabet, ürün rekabetinden Arge, markalaşma ve değer zincirlerine doğru kaymaktadır. Bu yönde projeler geliştirmenin önemi çok büyüktür. Özellikle kaynak teknolojisi eğitiminde yaşanan sorunlar nitelikli iş gücünü sektörden uzaklaştırmaktadır. Gedik Holding ve İstanbul Gedik Üniversitesi olarak Kaynak Eğitimi’ne çok önem veriyor, yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerimizi sürdürüyor ve olan projelere desteklerimizi veriyoruz. Dünyada uluslararası kaynak endüstrisinin sorumlusu olan İstanbul Gedik Üniversitesi gerek araştırma merkezleri gerekse ürettiği projeler ve alanında yetkin hocalarıyla bu sektöre fayda sağlamaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı. Sayın Kesik konuşmasını noktalarken Sanal Ark Proje Koordinatörü okulumuz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Uğur YERDEN’e, Proje Ortağımız İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, Maltepe Belediyesi, Pendik Belediyesi, Sultanbeyli Belediyesi, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR), Gemi İnşa Sanayi Anonim Şirketine(GİSAŞ), İMES Sanayi Sitesi yönetimine ve projede emeği geçen tüm çalışanlara teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmasının ardından Proje Yönetici’miz Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Uğur YERDEN Sanal Ark Projesinin amaçları, temel faaliyetleri, hedef kitlesi, proje ekibi, iştirakleri hakkında bilgi verdi.

 

Kaynak uygulama eğitimlerinin ilk aşamasının sanal ortama geçirilerek eğitimler sırasında tecrübesizlikten dolayı gelişebilecek maddi kayıpların önüne geçilmesi, enerji tüketiminin ve karbon ayak izinin azaltılmasının sağlanması hususlarında öncü bir proje olan Sanal Ark Projesi sunumun ardından Meta Quest 2 sanal gerçeklik gözlüğü ile, sanal kaynak eğitimi gerçekleştirildi.

 

Su altı dahil her ortamda maddi ve manevi riskleri önleyen, öğrencilerin daha güvenli bir ortamda kaynak eğitimi alabilmesini sağlayan Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile gerçekleştirilen kaynak eğitimi, katılımcı konuklara uygulamalı olarak gösterildi.