7 Mar 2016

Prof. Dr. Mehmet Saray Aktif Yaşam Merkezi’nde

Gedik Üniversitesi Aktif Yaşam Merkezi’nde  yürütülen “Hayallerim ve Ben” projesi kapsamında  özel sporcularımızın  gerçekleşmesini istedikleri hayalleri bir  panoda sergilenmektedir. Bu panoda sergilenen hayallerden biri de Futbol branşında eğitim alan sporcularımızdan Abdurrahman Gazi Ortaokulu öğrencisi Ahmet Nusret Aytüre’ ye ait olan bir “Tarih Profesörü” ile tanışma hayaliydi. Aynı zamanda bir Tarih Profesörü olmak isteyen sporcumuzun bu hayalini gerçekleştirmek üzere üniversitemizde tarih dersleri veren çok değerli hocamız “Prof. Dr. Mehmet SARAY” ı Merkezimize davet ettik. Ahmet’in bu buluşmadan duyduğu heyecan ve mutluluk görülmeye değerdi. Ahmet’ in en çok merak ettiği sorular “Çanakkale Zaferi” ve “Ermeni meseleleri” idi.  Sayın hocamız bu sorulara yanıt vermenin yanı sıra Ahmet’e Atatürk’ün hayatını ve  bilinmeyen bazı ilginç hikayeleri de anlattı. Bu buluşmada Ahmet’e kendi yazdığı bir kitabı da hediye eden Sayın hocamıza projemize gösterdiği ilgi ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz.