8 Ara 2017

Pendik Spor Ampute Futbol Takımı Üniversitemizde Gençlerle Buluştu

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü Etkinlikleri çerçevesinde Pendik Spor Ampute Takımı oyuncuları üniversitemizde öğrencilerle buluştu.

Açılış konuşmasını Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Berrak Kurtuluş’un yapmış olduğu 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü etkinliklerinin sonuncusu  “Şampiyonluğa Giden Yol” konulu panel, öğrenci ve öğretim üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.  Otizmli olmasına rağmen 21 farklı enstrüman çalarak engelleri aşma konusunda önemli bir örnek olan Rabia Aytek’in gitar dinletisi ile başlayan etkinlikte, Pendik Spor Ampute Futbol Takımı oyuncuları “Şampiyonluğa Giden Yol” konulu panelde üniversite öğrencilerinin sorularını cevapladı. Kartal Belediyesi Engelli Birim Koordinatörü Özgür Uğur’un  moderatörlüğünde gerçekleşirken panelde takım oyuncuları, engelli bireyler olarak engelleri nasıl aştıklarını, Ampute Milli Takım’da kazanılan başarıların onları nasıl motive ettiğini ve  tüm bu başarılara rağmen toplumun gözünde aşamadıkları “engelli” anlayışı üzerine konuşmalar gerçekleştirdiler. Aynı zamanda Ampute Milli Futbol Takımı oyuncusu olan Serkan Dereli’ye Türkiye’ye yaşattıkları gurur ve kazandıkları başarılardan dolayı öğrenciler teşekkür ederek, başarılarının devamını dilediler. Panel sonunda tüm katılımcılara plaket takdim edildi.