14 Eki 2015

Moda ve Kostüm Tarihi Konulu Konferans

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk “Tasarım Buluşmaları” etkinliğini düzenledi.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün davetlisi olarak Modacı ve Öğretim Görevlisi Vural Gökçaylı’nın “Moda ve Kostüm Tarihi” konulu konferansı,13 Ekim 2015 Salı günü Kartal Yerleşkesi D Blok Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Vural Gökçaylı, “Orta Asya’dan Osmanlıya Ekonomi Ve Politika İçinde Moda, Fransız İhtilali Sonrası Çağdaş Moda” temalarını zengin görsel arşiv eşliğinde ve geniş bir içerikle sundu.

Mevhibe İnönü, Türk moda tarihinde Cumhuriyet Dönemi modasının ilk temsilcilerindendir. Özden Toker, konferansa annesi Mevhibe İnönü’ye ait bir kıyafet ile katılarak Üniversitemizi onurlandırdı. 1931 yılında Venizelos’un davetlisi olarak İsmet İnönü ile birlikte katıldıkları Yunanistan gezisinde; Mevhibe İnönü, protokolde aynı kıyafeti giymiştir. Dönemin ünlü modacısı Maggie Roof’a ait olan kıyafet, Ankara Pembe Köşk Müzesi’nde sergilenmektedir. Giysi, Gedik Üniversitesi’nin konferansına özel, Özden Toker tarafından ilk defa müzeden çıkarılarak giyildi.

Konferans öğretim üyeleri ve öğrencilerin geniş katılımıyla gerçekleşti.