25 Kas 2019

Mimarlık Bölümümüz Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu Toplantısına Katıldı

Mimarlık eğitimi yapan kurumlar arasında diyalog ortamının oluşturulması ve iletişimin sağlanması için yılda iki kere yapılan MOBBİG (Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu) toplantılarının 49.’su Ankara Başkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü ev sahipliğinde Ankara’da Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesi’nde 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya okulumuzun mimarlık bölümünü temsilen İstanbul Gedik Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feride ÖNAL ile Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Pınar ERKAN katıldı.
“EŞİK” teması ile gerçekleştirilen toplantıda, ülke genelinde ekonomik alanda ve inşaat sektöründe yaşanan krizin ve son yıllarda sürdürülen eğitim politikalarının mimarlık akademisine ve eğitimine yansımalarıyla birlikte öğrenci tercihleri üzerindeki etkiler, puanlarda yaşanan düşüş, son 3 yıldır getirilen puan barajının özellikle vakıf okullarında kontenjan açıklarına yol açması, mezun öğrencilerin iş olanakları ile birlikte eğitim yönetim politikaları tartışıldı.
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Feride ÖNAL, ayrıca 9 Kasım 2019 Cumartesi günü Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi (MİDEKON) Genel Kurul Toplantısına katıldı.